Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Ladispoli: Comunitatea catolică românească își sărbătorește sfinții arhangheli

Duminică, 4 octombrie 2015, comunitatea catolică românească din Ladispoli și împrejurimi a avut parte de un nou timp de har și binecuvântare, deoarece a sărbătorit hramul, pe patronii lor spirituali: sfinții arhangheli Mihail, Gabriel și Rafael. Pentru a favoriza participarea a cât mai multor persoane la această sărbătoare, hramul nu a fost sărbătorit atunci când sunt pomeniți sfinții arhangheli, adică la 29 septembrie, dar a fost mutat în duminica imediat următoare.

Puțini au fost aceia care să nu se pregătească pentru ca sărbătoarea să fie cât mai rodnică sufletește și cât mai frumoasă. Cu două zile înainte, vineri seara, pr. Adrian Chili împreună cu pr. Iulian Robu, au fost disponibili la scaunul de spovadă pentru toți aceia care au dorit să-și pregătească sufletul pentru această sărbătoare; între timp unii se rugau sfântul Rozariu, urmat de sfânta Liturghie cu care s-a început și Novena la Inima lui Isus din prima vinere din lună, după care s-au pregătit cântecele, lecturile și ofertoriul de la Liturghia de hram.

Mai toate fiind pregătite, duminică, 4 octombrie 2015, în biserica "Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul" din Ladispoli, începând cu ora 9.30, a plecat procesiunea pentru sfânta Liturghie de hram, acompaniată de un minunat cântec în cinstea sfântului arhanghel Mihail, icoana căruia era și purtată în procesiune de doi ministranți. Sfânta Liturghie a fost celebrată de pr. Adrian Chili, parohul comunității noastre, la care a concelebrat pr. Gabriel Buboi, rector la Colegiul Pio Romeno din Roma, iar pr. Gabriel Anghel a fost la scaunul de spovadă.

Bogăția textelor liturgice propuse pentru meditare în această zi de sărbătoare, și citite de câțiva dintre membrii comunității noastre, cântecele înălțătoare, intonate de corul "Sfânta Cecilia" animat de neobosita Adriana Susanu, intonarea rugăciunii credincioșilor pentru nevoile Bisericii și ale comunității noastre, au ajuns exact acolo unde trebuia: în sufletele noastre.

În cuvântul de învățătură, pr. Gabriel Buboi, după ce ne-a felicitat că am ales o așa frumoasă sărbătoare ca hram al comunității, ne-a vorbit despre darul minunat pe care Dumnezeu ni l-a făcut nouă oamenilor, prin crearea îngerilor. Ei sunt aceia care fac legătura între cer și pământ. Îngeri, care nu se împart doar în arhangheli și îngerii păzitori, dar în nouă categorii, nouă vorbindu-ne doar de aceste două categorii amintite. Îngerii sunt acele creaturi prin care Dumnezeu intervine în favoarea omului pentru a le transmite lucruri minunate dar și pentru a arăta că el veghează mereu asupra noastră. Și după cum copiilor le plac mereu surprizele, la fel și îngerii sunt aceia care ne aduc mereu surprize plăcute, din partea lui Dumnezeu.

Înainte de binecuvântarea solemnă pr. Adrian a mulțumit bunului Dumnezeu pentru că ne-a permis să ne bucurăm și anul acesta de hramul comunității în cinstea sfinților arhangheli; a mulțumit preoților oaspeți, corului, copiilor și tuturor acelora care au contribuit ca sărbătoarea sa fie cât mai înălțătoare și frumoasă.

Și pentru ca sărbătoarea hramului să fie cât mai asemănătoare celei de acasă, din România, nu puțini au fost aceia care, după sfânta Liturghie, și-au exprimat dorința de a trăi momente de comuniune împreună, bucurându-se de o masă copioasă, dar și de cântecele și dansurile noastre populare, într-un loc special pregătit pentru acest eveniment.

Simona

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4 octombrie: Ladispoli: Comunitatea catolică românească își sărbătorește sfinții arhangheli


 

lecturi: 4.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat