Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Priveghere de rugăciune pentru Sinodul familiilor

Sâmbătă seara, 3 octombrie 2015, în catedrala din Iași, a avut loc o priveghere de rugăciune pentru Sinodul familiei de la Roma, prezidată de către PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, alături de care au fost pr. Felician Tiba, directorul Oficiului pentru Pastorația Familiei și a Laicilor, și pr. Benone Lucaci, parohul catedralei, ca și preoții de la parohie și Episcopie care s-au bucurat să însoțească multele familii prezente, pe tinerii și copiii prezenți, ca și pe surorile care au dorit să se alăture evenimentului.

Seara de rugăciune a început cu un cuvânt de deschidere din partea părintelui Felician, după care a urmat salutul și rugăciunea de deschidere a Preasfințitului Aurel. Familiile prezente au preluat apoi desfășurătorul programului, înălțând către Dumnezeu rugăciuni din cele mai profunde și mai frumoase, rugăciuni care au cuprins o gamă variată de circumstanțe.

La un moment dat s-a intrat în direct cu Piața "Sfântul Petru" din Roma, de unde cei prezenți în catedrală au avut bucuria de a asculta în direct discursul Sfântului Părinte papa Francisc, dedicat familiilor prezente.

Printre participanții din Piața "Sfântul Petru" se afla și PS Petru Gherghel, delegatul Conferinței Episcopilor din România, care, la rândul său a transmis telefonic un mesaj de încurajare și de mulțumire pentru susținerea în rugăciune a celor de acasă. Tot în piață erau prezente nenumărate familii de români care activează în Italia și care s-au alăturat frumoasei privegheri cu Sfântul Părinte.

În catedrala din Iași a urmat mărturia familiei Cipriana și Virgil Bulai, din Huși, care ne-au împărtășit o profundă și sensibilă experiență de viață, lăsând să se înțeleagă că acolo unde Dumnezeu domnește în familie, nimic nu o poate dărâma.

După circa două ore de rugăciune, reflexie și cânt, PS Aurel i-a salutat pe cei prezenți, i-a încurajat să rămână uniți în rugăciune și le-a oferit binecuvântarea.

Întreaga priveghere a fost transmisă și în direct la Radio Maria, ca și prin internet, prin sistemul video din catedrală.

Oficiul pentru Pastorația Familiei și a Laicilor, prin vocea celui care îl coordonează, m-a rugat ca la sfârșitul acestei relatări să mulțumesc episcopului și preoților prezenți, dar mai ales tuturor familiilor care au renunțat la programul specific unei seri de sâmbătă, ca și persoanelor care i-au împrumutat vocea și inima lui Dumnezeu, lăsându-l pe el să transpară în conținutul rugăciunilor, al reflecțiilor și al cântecelor.

Irina Mihălucă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3 octombrie: Iași: Priveghere de rugăciune pentru Sinodul familiilor

* * *

Oficiul pentru Pastorația Familiei și a Laicilor - priveghere de rugăciune pentru Sinodul dedicat familiei


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat