Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Video-mesaj al papei Francisc în ajunul călătoriei apostolice în Cuba

A fost difuzat la 17 mai 2015, seara, în Cuba video-mesajul înregistrat de Sfântul Părinte Francisc ca pregătire pentru vizita pe care o va face în țară de la 19 la 22 septembrie 2015. Prezentăm în continuare transcrierea video-mesajului papei:

Iubiți frați!

Mai sunt puține zile până la călătoria mea în Cuba. Din acest motiv, doresc să vă trimit un salut fratern înainte de a ne întâlni personale. Merg să vă viziteze pentru a împărtăși credința și speranța, pentru ca să ne întărim reciproc în urmarea lui Isus. Îmi face foarte bine și mă ajută mult când mă gândesc la fidelitatea voastră față de Domnul, la curajul cu care înfruntați dificultățile de fiecare zi, la iubirea cu care vă ajutați și vă susțineți pe drumul vieții. Mulțumesc pentru această mărturie așa de valoroasă.

Din partea mea, aș dori să vă transmit un mesaj foarte simplu, însă cred că este important și necesar. Isus vă iubește foarte mult, Isus vă iubește cu seriozitate. El vă poartă mereu în inimă; El știe mai bine decât oricine ceea ce are nevoie fiecare, la ce tânjește, care este dorința sa cea mai profundă, cum este inima noastră; și El nu ne abandonează niciodată și când noi nu ne purtăm cu așteaptă El, mereu rămâne alături de noi dispus să ne primească, să ne întărească, să ne dea o nouă speranță, o nouă oportunitate, o nouă viață. El nu pleacă niciodată, El este mereu aici.

Știu că vă pregătiți pentru această vizită cu o rugăciune. Vă mulțumesc infinit. Avem nevoie să ne rugăm. Avem nevoie de rugăciune. Acest contact cu Isus și cu Maria. Și îmi face mare bucurie că urmând sfatul fraților mei episcopi din Cuba repetați de mai multe ori pe zi această rugăciune pe care am învățat-o când eram copii. Preasfântă Inimă a lui Isus, fă inima mea asemenea cu inima ta. Este frumos a avea o inimă ca aceea a lui Isus pentru a ști să iubim ca El, să iertăm, să dăm speranță, să însoțim.

Vreau să fiu printre voi ca misionar al milostivirii, al duioșiei lui Dumnezeu, însă permiteți-mi să vă încurajez și pe dumneavoastră să fiți misionari ai acestei iubiri infinite a lui Dumnezeu. Nimănui să nu-i lipsească mărturia credinței noastre, a iubirii noastre. Toată lumea să știe că Dumnezeu iartă mereu, că Dumnezeu este mereu alături de noi, că Dumnezeu ne iubește.

Merg de asemenea la Sanctuarul "Virgen del Cobre" ca un alt pelerin, ca un fiu care dorește să ajungă la casa Mamei. Ei îi încredințez această călătorie și tot ei îi încredințez pe toți cubanezii. Și vă cer să vă rugați pentru mine. Isus să vă binecuvânteze și Sfânta Fecioară să vă ocrotească. Mulțumesc.

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat