Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Luizi-Călugăra: Hram și "Zilele familiei"

Duminică, 13 septembrie 2015, în Parohia "Înălțarea Sfintei Cruci" din Luizi-Călugăra a avut loc hramul parohial și încheierea "Zilelor familiei", începute la 10 septembrie 2015.

Evenimentul i-a avut la bază pe părintele paroh, Iosif Beșleagă, și pe preoții parohiei care, în dorința de a pregăti cât mai bine sărbătoarea comunității, l-au invitat pe pr. dr. Felician Tiba, directorul Oficiului pentru Familii, de la Episcopia de Iași, să țină predicile dedicate familiei. Logica pe care a urmat-o părintele în derularea temelor l-a avut în centru pe om; omul creat de Dumnezeu după "chipul și asemănarea sa", omul creat ca bărbat și femeie și chemat la viața de familie prin sacramentul căsătoriei, răscumpărat de Cristos prin patima, moartea și învierea sa, om care este calea Bisericii și care, asemenea lui Isus Cristos, este invitat să-și poarte crucea cu răbdare și seninătate, ba mai mult, să o și iubească.

"La dumneavoastră, a spus părintele la predica din ziua de hram, este în fiecare moment hramul, deoarece în fiecare moment purtați în trup și în suflet crucea lui Isus. Nimeni nu este scutit de încercări, de suferințe, într-un cuvânt, de cruce. Și chiar dacă în cultura de astăzi se încearcă eradicarea crucii, a suferinței, creștinul este chemat să o iubească, să conviețuiască cu ea și alături de ea, deoarece cine încearcă să fugă de cruce, de fapt, o mărește sau îngreunează și mai mult. Dacă Isus a ajuns la înviere prin moartea pe cruce, noi nu putem ajunge la viață pe o altă cale decât pe aceasta pe care ne-a voit Dumnezeu, cale care presupune și crucea-suferința, consecință a păcatului originar".

Vineri, 11 septembrie 2015, a fost și o întâlnire cu tinerii din parohie.

Sâmbătă seara, 12 septembrie 2015, înainte de Liturghie, doamna Eugenia Dămătăr ne-a încântat cu o conferință despre "Splendoarea vieții de familie", iar după Liturghie mamele din Uniunea Milostivă a Mamelor Creștine au participat alături de comunitatea din Luizi-Călugăra la o oră de adorație pentru familii.

După trei zile de har, încununate cu sărbătoarea hramului, comunitatea din Luizi-Călugăra, alături de preoții care o însoțesc, mulțumesc tuturor celor care au făcut posibile astfel de trăiri.

Cristina Horvat

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 septembrie: Luizi-Călugăra: Hram și "Zilele familiei"


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat