Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Hramul comunității "Înălțarea Sfintei Cruci"

"Ne închinăm ție, Cristoase, și te binecuvântăm, căci prin sfânta ta cruce ai răscumpărat lumea!" Cu aceste cuvinte a început sfânta Liturghie a hramului Parohiei noastre, "Înălțarea Sfintei Cruci", din Bacău, duminică, 13 septembrie 2015.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de fostul părinte paroh, Eugen Budău, împreună cu 19 preoți invitați la aceasta sărbătoare. Credincioșii s-au adunat în număr mare cu bucurie în suflet pentru a medita, conduși de cuvântul Domnul, misterul sfintei cruci, scandal pentru iudei și nebunie pentru păgâni, dar pentru noi, cei chemați, ea este puterea lui Dumnezeu și înțelepciunea lui Dumnezeu.

Sfânta Liturghie a fost acompaniată de cântecele pregătite de corul parohiei îndrumat de dascălul Emi. Predica a fost ținută de către părintele Gheorghe Cojocaru, paroh al comunității din Nicolae Bălcescu, care a vrut să înrădăcineze în sufletele credincioșilor importanta morții lui Isus Cristos pe lemnul crucii. Prin cruce ne mântuim; Isus a împlinit planul Tatălui ceresc numai pentru ca noi să avem viața veșnică.

Îmi amintesc doua versuri ale unui cântec: "Și crucea de-o vom prețui,/ În lupta noi vom birui". Crucea ne salvează din toate prăpăstiile păcatului și trebuie să ne încredem în totalitate în ea. Cu toți știm că fiecare are crucea lui. Această cruce este pentru a ne mări credința, fiindcă păcatul ne umbrește orice speranța.

Aceste cuvinte de încheiere mi-au trezit multe sentimente de recunoștință fata de Isus care ne iubește enorm chiar dacă noi suntem deseori nerecunoscători.

La sfârșitul acestei sfinte celebrări, părintele paroh, Iosif Comorașu, a ținut să mulțumească tuturor acelor persoane care au fost implicate în bună desfășurare a solemnității, autorităților locale și credincioșilor care au participat la aceasta sărbătoare.

Îi mulțumim lui Dumnezeu că a avut grijă ca acest eveniment să fie frumos și să simțim și mai mult îndurarea sa divină.

Doamne, mărește în noi credința!

Andrea Bisoc

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 septembrie: Bacău: Hramul comunității "Înălțarea Sfintei Cruci"


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat