Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Propuneri de pelerinaje la Onești și Roma pentru persoanele consacrate

Membrii Comisiei Diecezane pentru Viața Consacrată precum și responsabili zonali s-au întrunit în ziua de 26 septembrie 2015 la sediul Curiei Provinciale a OFMC din Bacău pentru a discuta diferite probleme legate de inițiativele și activitățile desfășurate de persoanele consacrate pe parcursul Anului dedicat Vieții consacrate.

Cu toții știm că la nivelul diecezei noastre Preasfințitul Petru apreciază mult și prețuiește enorm munca generoasă și jertfelnică a călugărilor și călugărițelor, precum și a fecioarelor consacrate și a persoanelor din societățile de viață apostolică. Acest lucru ne încurajează, dar ne și obligă să dăm dovadă de fidelitate și statornicie în trăirea vocației, fiind conștienți de misiunea de a fi "profeți" autentici ai timpului nostru, de a fi persoane de comuniune și de a evangheliza periferiile existențiale, așa cum ne îndeamnă deseori și cu insistență însuși papa Francisc.

Pentru a intensifica zelul și entuziasmul persoanelor consacrate în dăruirea față de Dumnezeu și față de aproapele și pentru a fi în continuare santinele vigilente și martori ai invizibilului, dorim ca în ultimele patru luni care ne-au rămas din anul dedicat nouă să continuăm cu mai multă râvnă punerea în practică a recomandărilor primite la nivel diecezan, dar și a îndemnurilor pe care ni le-a dat cardinalul Joao Braz de Aviz cu ocazia vizitei sale în dieceza noastră, în perioada 17-20 aprilie 2015.

Pe lângă alte activități care se desfășoară la nivel comunitar, parohial și zonal, persoanele consacrate din întreaga dieceză vor fi prezente duminică, 25 octombrie 2015 la sanctuarul "Fericitul Ieremia" de la Onești, unde, înainte de sfânta Liturghie, dar și după prânz, vor împărtăși împreună experiențele avute în acest an special și vor discuta despre planurile de viitor.

Având în vedere că la 2 februarie 2016 se va încheia Anul Vieții consacrate, Comisia Diecezană pentru Viața Consacrată a propus organizarea unui pelerinaj special la Roma pentru perioada 28/29 ianuarie - 3 februarie 2016 pentru a fi împreună cu Sfântul Părinte papa și a trăi în sărbătoarea Întâmpinării Domnului bucuria consacrării și slujirii cu alte mii de persoane consacrate sau aspiranți/aspirante la viața consacrată.

În acest sens vă oferim câteva indicații:

a) Biletul de avion va fi achiziționat din timp de fiecare persoană în parte; în prezent o călătorie dus-întors costă până la 80 de euro/persoană; cu cât se cumpără biletul mai degrabă, cu atât va costa mai puțin. Vă vom informa dacă pentru grupuri există bilete de avion mai ieftine.

b) Fiecare pelerin se va îngriji singur de cazare, eventual la casele congregației proprii.

c) Fiecare pelerin va participa la Roma la diferitele inițiative propuse de Congregația pentru Viața Consacrată și în special la sfânta Liturghie celebrată de Sfântul Părinte în ziua de 2 februarie 2016.

Înscrierile se pot face la responsabila / responsabilul din zona proprie care vă vor oferi și alte informații.

Pr. Alois Fechet /
Oficiul Diecezan pentru Viața Consacrată


 

lecturi: 45.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat