Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Mărturie: Foștilor mei elevi...

Cu mare emoție scriu aceste rânduri pentru voi, care un timp mi-ați fost elevi, atât între anii 1997-2002, cât și între anii 2013-2015. Mereu m-am străduit să fiu la înălțime, în primul rând să-i plac lui Isus și apoi și celor pe care în marea lui milostivire mi i-a încredințat, fie colegi profesori, fie elevi.

A sosit momentul în care a trebuit să renunț la catedră pentru a fi asistent social la Centrul rezidențial "Sfântul Anton" din Iași. Aici sunt oameni "mari" din mai multe puncte de vedere. Noblețea și delicatețea în exprimare dobândită în timpul cât au fost sănătoși se păstrează și acum pe timp de boală. Mă simt printre ei ca în vacanță la bunici: au atâtea de povestit... Cât de bine se simt dacă îi asculți și când le amintești câte ceva din trecutul lor! Dacă aș afirma că este ușor nu aș prezenta realitatea așa cum este, iar dacă aș spune că este greu aș exagera. Ai nevoie de multă, multă răbdare și tact, ți se poate întâmpla să fii înjurat, scuipat sau chiar lovit. Sunt scuzabili datorită bolii, câți nu se comportă așa fără a fi bolnavi?!...

Când m-am despărțit de colegi, în iunie 2015, nu știam ce îmi rezerva viitorul. Am început cu o lună de voluntariat și s-a sfârșit prin a semna un contract de muncă, ba mai mult, mi-au cerut să fiu șef de centru cu tot ce implică această responsabilitate (slujire). Am trecut printr-o perioadă foarte grea, nu îmi imaginam să lucrez așa departe de casă, însă mi-au fost alături prieteni de seamă. Nu au decis pentru mine, dar m-au făcut să înțeleg că sunt pregătită pentru așa ceva - preamilostivul Dumnezeu să-i binecuvânteze prin Maria, mama noastră cerească!

Din luna februarie 2015 am invitat la ora de religie mai multe persoane consacrate, care au răspuns la întrebările elevilor, și voiam să continui această activitate, dar... Mulțumesc din inimă celor ce au ajuns în satele Boghicea și Slobozia (NT) și au vorbit despre viața consacrată, despre chemarea lor, cât și despre congregația sau ordinul din care fac parte. Primul "interogat" a fost parohul din localitate, pr. Adrian, apoi pr. Cornel SVD și pr. Flavian OFMC. Dintre surori au fost sr. Daniela - Fiicele Milostivirii și ale Crucii, sr. Alina - Slujitoarele Iubirii Milostive și sr. Maria cu alte colege din aceeași congregație - Surorile Maestre ale Sfintei Doroteea "Fiicele Sfintelor Inimi". Sunt convinsă că unele mărturii au rămas în inimile elevilor și că atunci când întâlnesc asemenea persoane (consacrate Domnului) se va aprinde în inima fiecăruia acea dorință de a fi fericiți ca ele, indiferent vocația pe care o au. Sigur că aceste minime cunoștințe se pot aprofunda pe parcurs în funcție de sămânța aruncată în sufletele lor.

Dumnezeu are nevoie și de colaborarea voastră la planul său de mântuire a lumii întregi, nu vă fie frică să-l urmați! Rugați-vă și pentru mine ca să împlinesc cu bucurie și entuziasm voința Domnului, în noua mea misiune! Eu la rândul meu vă port în gând și în rugăciune și sper să vă amintiți cu drag de orele de religie, dar mai ales de momentele în care am participat împreună la sfânta Liturghie.

Succes pe mai departe!

Sr. Maria Gabor a lui Isus


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat