Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

CĂLĂTORIA APOSTOLICĂ A SFÂNTULUI PĂRINTE FRANCISC
ÎN CUBA, ÎN STATELE UNITE ALE AMERICII
ȘI VIZITA LA SEDIUL ORGANIZAȚIEI NAȚIUNILOR UNITE
cu ocazia participării la a VIII-a Întâlnire Mondială a Familiilor în Philadelphia

(19-28 septembrie 2015)

Întâlnirea cu personalul de la Organizația Națiunilor Unite

Sediul central al Națiunilor Unite, New York

Vineri, 25 septembrie 2015

Dragi prieteni,

La încheierea vizitei mele la Națiunile Unite, sunt bucuros să vă salut, bărbați și femei care sunteți în multe moduri scheletul acestei Organizații. Mulțumesc pentru primirea voastră și vă sunt recunoscător pentru tot ceea ce ați făcut ca să pregătiți vizita mea. În afară de asta aș vrea să transmit salutul meu membrilor familiilor voastre și colegilor care n-au putut să fie cu noi astăzi.

Cea mai mare parte a muncii desfășurate aici nu este de genul care se cunoaște de toți. În spatele cortinei, angajarea voastră zilnică face posibile multe dintre inițiativele diplomatice, culturale, economice și politice ale Națiunilor Unite, care sunt atât de importante pentru a veni în întâmpinarea speranțelor și așteptărilor popoarelor care compun familia umană. Sunteți experți și operatori pe teren, funcționari și secretari, traducători și interpreți, angajați la curățenie și bucătari, personal al întreținerii și al siguranței. Mulțumesc pentru tot ceea ce faceți.

Munca voastră tăcută și fidelă contribuie nu numai la îmbunătățirea Națiunilor Unite, ci are și o mare semnificație pentru voi personal, pentru că modul în care lucrăm exprimă demnitatea noastră și tipul de persoane care suntem.

Mulți dintre voi au venit în acest oraș din țări din toată lumea. Și ca atare sunteți un microcosmos al popoarelor pe care această Organizație le reprezintă și încearcă să le slujească. Ca atâția oameni în toată lumea, și voi sunteți preocupați de bunăstarea și de educația copiilor voștri. Vă stă la inimă viitorul planetei și tipul de lume pe care o vom lăsa generațiilor viitoare. Însă astăzi, și în fiecare zi, aș vrea să cer fiecăruia dintre voi, după propriile capacități, să aveți grijă unul de altul: fiți unii altora, respectați-vă unii pe alții, așa încât să întrupați în voi înșivă idealul acestei Organizații de o familie umană unită, care trăiește în armonie, care lucrează nu numai pentru pace ci în pace; care acționează nu numai pentru dreptate, ci într-un spirit de dreptate.

Dragi prieteni, binecuvântez pe fiecare dintre voi din toată inima. Mă voi ruga pentru voi și pentru familiile voastre și cer, vă rog, fiecăruia dintre voi să-și amintească să se roage pentru mine. Și dacă vreunul dintre voi nu este credincios, îi cer să-mi dorească binele. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți.

Mulțumesc.

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat