Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa Francisc: Intențiile Apostolatului Rugăciunii 2016

Publicăm textul intențiilor - universală și pentru evanghelizare - pe care, ca de obicei, papa l-a încredințat Apostolatului Rugăciunii pentru anul 2016.

Ianuarie
Universală: Pentru ca dialogul sincer dintre bărbați și femei de religii diferite să aducă roade de pace și dreptate.
Pentru evangelizare: Pentru ca prin dialog și caritate fraternă, cu harul Duhului Sfânt să se depășească diviziunile dintre creștini.

Februarie
Universală: Pentru ca să avem grijă de creație, primită ca dar gratuit, care trebuie cultivată și ocrotită pentru generațiile viitoare.
Pentru evanghelizare: Pentru ca să crească oportunitățile de dialog și de întâlnire între credința creștină și popoarele din Asia.

Martie
Universală: Pentru ca familiile aflate în dificultate să primească susținerile necesare și copiii să poată crește în medii sănătoase și senine.
Pentru evanghelizare: Pentru ca creștinii discriminați sau persecutați din cauza credinței lor să rămână puternici și fideli față de evanghelie, grație rugăciunii neîncetate a întregii Biserici.

Aprilie
Universală: Pentru ca micii agricultori să primească răsplata dreaptă pentru munca lor prețioasă.
Pentru evanghelizare: Pentru ca creștinii din Africa să dea mărturie de iubire și credință în Isus Cristos în mijlocul conflictelor politico-religioase.

Mai
Universală: Pentru ca în toate țările din lume femeile să fie onorate și respectate și să fie valorizată contribuția lor socială de care nu se poate face abstracție.
Pentru evanghelizare: Pentru ca să se răspândească în familii, comunități și grupuri practica de a se ruga sfântul Rozariu pentru evanghelizare și pentru pace.

Iunie
Universală: Pentru ca persoanele în vârstă, cele marginalizate și cele singure să găsească, și în marile orașe, oportunități de întâlnire și de solidaritate.
Pentru evanghelizare: Pentru ca seminariștii, novicii și novicele să întâlnească formatori care să trăiască bucuria evangheliei și să-i pregătească pentru misiunea lor cu înțelepciune.

Iulie
Universală: Pentru ca să fie respectate popoarele indigene, amenințate în identitatea lor și în însăși existența lor.
Pentru evanghelizare: Pentru ca Biserica din America Latină și din Caraibe, prin misiunea sa continentală, să vestească evanghelia cu reînnoit elan și entuziasm.

August
Universală: Pentru ca sportul să fie o oportunitate de întâlnire fraternă între popoare și să contribuie la cauza păcii în lume.
Pentru evanghelizare: Pentru ca toți creștinii să trăiască urmarea evangheliei dând mărturie de credință, onestitate și iubire față de aproapele.

Septembrie
Universală: Pentru ca fiecare să contribuie la binele comun și la edificarea unei societăți care să pună în centru persoana umană.
Pentru evanghelizare: Pentru ca toți creștinii, participând la sacramente și meditând Sfânta Scriptură, să devină tot mai conștienți de misiunea lor evanghelizatoare.

Octombrie
Universală: Pentru ca ziariștii, în desfășurarea profesiei lor, să fie mereu însuflețiți de respectul față de adevăr și de un puternic simț etic.
Pentru evanghelizare: Pentru ca Ziua Misionară Mondială să reînnoiască în toate comunitățile creștine bucuria și responsabilitatea de a vesti evanghelia.

Noiembrie
Universală: Pentru ca țările care primesc un număr mare de migranți și refugiați să fie susținute în angajarea lor de solidaritate.
Pentru evanghelizare: Pentru ca în parohii preoții și laicii să colaboreze în slujirea comunității fără a ceda ispitei descurajării.

Decembrie
Universală: Pentru ca să fie eliminată în orice parte a lumii plaga copiilor-soldat.
Pentru evanghelizare: Pentru ca popoarele europene să redescopere frumusețea, bunătatea și adevărul evangheliei, care dăruiește vieții bucurie și speranță.

Vatican, 3 ianuarie 2015

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 35.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat