Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Hramul catedralei "Adormirea Maicii Domnului"

PS Aurel Percă a prezidat Liturghia hramului catedralei vechi din Iași, sâmbătă, 15 august 2015, la ora 18.30. La celebrare au mai participat PS Petru Gherghel și ÎPS Agostino Marchetto, arhiepiscop emerit din Italia, 25 de preoți și numeroși credincioși. Cântarea a fost animată de corul mare al catedralei, dirijat de pr. Florin Spătariu.

La începutul sfintei Liturghii Preasfințitul Petru a adresat un cuvânt de bun venit tuturor celor prezenți la sărbătoare și a amintit de sărbătoarea de la sanctuarul marian din Cacica. De asemenea, a amintit că în această zi deosebită PS Aurel Percă și părintele Iosif Dorcu, paroh al catedralei și decan de Iași, își sărbătoresc ziua de naștere și a cerut tuturor să le fie alături în rugăciune.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de ÎPS Agostino Marchetto, traducerea în limba română fiind făcută de pr. Mihai Pătrașcu. Pornind de la Conciliul Vatican II, unde în Constituția dogmatică despre biserică la capitolul al VIII-lea se vorbește despre rolul Mariei în Biserică, Excelența sa le-a vorbit celor prezenți despre frumusețea și puritatea vieții Mariei. În Maria credința a fost prezentă în forma cea mai profundă și cea mai curată. "Dar această credință a Mariei nu a rămas sterilă, adică fără rod". "Și noi - a continuat arhiepiscopul emerit - trebuie să dăm naștere din punct de vedere spiritual". Doar privind la viața Mariei vom ști să trăim credința noastră în Dumnezeu - a încheiat Excelența sa.

"Cine nu s-ar bucura pentru ziua mamei sale? Astăzi ne-am adunat în jurul Mariei pentru a o sărbători pe mama noastră cerească". Acestea au fost cuvintele PS Aurel Percă la finalul sfintei Liturghii, mulțumind sfintei Fecioarei Maria pentru grija maternă pe care o arată față de noi.

Liturghia s-a încheiat cu binecuvântarea specială împărțită de cei trei episcopi. Celebrarea a fost transmisă la Radio Maria și pe internet.

Pr. Claudiu Bulai

* * *

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 august: Iași: Hramul catedralei "Adormirea Maicii Domnului"


 

lecturi: 7.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat