Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Kolping Ploscuțeni: Festival de cântec și dans popular

Duminică, 9 august 2015, începând cu ora 10.00, Familia Kolping Ploscuțeni a organizat, pentru a doua oară, festivalul cântecului și dansului popular "Susur de Dor", cu participarea familiilor Kolping din Oituz și Bârlad. Colaborarea cu Parohia Romano-Catolică "Înălțarea Sfintei Cruci", cu Școala Gimnazială și cu Primăria comunei Ploscuțeni a adus un plus de energie organizării acestui eveniment.

Copii, tineri și adulți au răspuns participării, unindu-și eforturile în a aduce înaintea tuturor tradițiile și obiceiurile care trăiesc încă în amintirea celor mai în vârstă. Astfel că 10 participanți din Oituz, patru din Bârlad și aproape 50 din Ploscuțeni au umplut inimile celor prezenți de bucurie, dar și de lacrimi de aducere-aminte.

Evenimentul s-a desfășurat în parcul localității Ploscuțeni, avându-i ca și colaboratori pe solistul Alin Stoica și pe talentatul instrumentist Iulian Stoica, doi dintre tinerii care au reușit să ducă numele satului nostru mai departe. Cei care ne-au urmărit au avut plăcerea de a asculta cântece populare, de a vedea dansuri care le-au amintit picioarelor ce bine le șade la dans și de a participa la o nuntă tradițională, cu vornic și druscă, ladă de zestre și căruța împodobită, care a purtat mirii, socrii și nașii, îmbrăcați în straie populare, mai vechi sau mai noi.

Pentru cei veniți de mai departe membrii Familiei Kolping au pregătit delicioasele sarmale care au potolit oboseala picioarelor și a glasului.

Ne-am bucurat că acest festival a completat programul Adunării Generale Kolping Moldova organizată, de asemenea, în Ploscuțeni.

Mulțumim celor care nu au lăsat zăpușeala verii să-i țină în case, celor care au repetat săptămâni de-a lungul fie cântece, fie pași de dans, fie strigături din bătrâni lăsate, gospodinelor care ne-au bucurat cu bucatele alese, participanților veniți din alte locuri și, nu în ultimul rând, bunului Dumnezeu pentru harurile și darurile sale.

Monica Benedic

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 august: Kolping Ploscuțeni: Festival de cântec și dans popular


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat