Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Suceava: Conferirea sfântului Mir și vizita cardinalului Ioachim Meisner Duminică, 9 august 2015, comunitatea din Suceava a fost în mare sărbătoare. Un număr de 38 de candidați au primit sacramental sfântului Mir din mâinile cardinalului Ioachim Meisner.

Tinerii au fost pregătiți cu multă grijă și atenție pe parcursul mai multor luni de părintele paroh și decan Iosif Păuleț, de părintele Cristinel Gal și, în ultima săptămână, de noul părinte vicar, Marian Gărghi. Împreună au reușit să pregătească o sfântă Liturghie deosebită, animată în totalitate de tinerii candidați la mir. A fost un adevărat Rusalii.

La ora 10,50 cardinalul emerit de Köln împreună cu episcopul Petru Gherghel, însoțiți și de un mare număr de preoți, au fost primiți cu mare bucurie în fața bisericii. Acestora li s-a oferit în mod tradițional pâine și sare precum și aplauze călduroase în semn de apreciere și de bun venit. Au fost prezente și autoritățile civile.

Sfânta Liturghie a fost prezidata de cardinalul Ioachim Meisner care a avut grijă, la predică, să ne împartă din înțelepciunea sa. De la Eminența sa am reținut trei lucruri practice, foarte importante, despre Duhul Sfânt:

1. Duhul Sfânt ne este în viață busola după care ne orientăm. Atunci când ne rătăcim, avem nevoie de o busolă care să ne arate direcția cea bună. El ne dădea exemplul unui vapor pe mare, al cărui căpitan nu se poate orienta fără busolă.

2. Duhul Sfânt este motor pentru inimă. Un autoturism nu poate funcționa fără un motor, la fel este și cu inima noastră. Ea are nevoie de un motor pentru a funcționa, pentru a da mărturie vie despre credință.

3. Duhul Sfânt este volanul vieții noastre. Fără volan nu putem conduce un autoturism. Atunci când avem volanul în mână, noi suntem responsabili să conducem bine autoturismul. În viața noastră trebuie să avem curajul să luăm acest volan în mâinile noastre. Duhul Sfânt ne ajută să putem străbate drumul cel mai sigur care duce în paradis.

Acest eveniment a fost unic pentru comunitatea din Suceava. Ne bucurăm mult că acești tineri l-au primit pe Duhul Sfânt în sufletul lor, iar acum își vor putea ghida viața astfel încât să fie adevărați soldați ai lui Cristos, martori curajoși ai credinței. Duhul Sfânt să le fie călăuza și întăritor în viață, pentru a putea trăi după legile credinței.

Agata Ostrovschi

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 august: Suceava: Conferirea sfântului Mir și vizita cardinalului Ioachim Meisner


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat