Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Un nou președinte pentru Asociația Kolping Moldova

În casa Kolping din Ploscuțeni, sâmbătă, 8 august 2015, a avut loc Adunarea Generală a asociației diecezane Kolping Moldova. Întâlnirea are loc în fiecare an, având rolul de a analiza situația asociației și de a lua decizii privind organizarea și conducerea statutară.

Au fost discutatea situațiile din grupurile locale, informări de la nivel diecezan și național, dar cel mai important punct pe ordinea de zi a fost alegerea unui nou președinte și a unui vicepreședinte.

Corneliu Bulai, actualul președinte, și-a încheiat mandatul, urmând ca această funcție să fie pusă la dispoziția Adunării Generale care, prin vot secret, să aleagă un nou președinte. Astfel, au fost două candidaturi: Albert Antonică din partea Familiei Kolping din Bârlad și Cătălin Cobzaru din partea asociației din Ploscuțeni.

În urma votului secret exprimat a fost ales președinte pentru o perioadă de 4 ani Cătălin Cobzaru.

Cătălin este membru în Ploscuțeni, a lucrat ca asistent medical la Centrul de îngrijire la domiciliu Kolping din Ploscuțeni și a ocupat și funcția de președinte la nivel local până în anul 2014.

S-a supus la vot și înființarea funcției de vicepreședinte, Albert Antonică ocupând această funcție pentru viitorii 4 ani.

Corneliu Bulai va ocupa funcția de secretar diecezan Kolping Moldova, având responsabilități la nivel național, fiind referent de formare, dar va trebui să coordoneze și viitorul Centru social din Oituz.

Din programul întâlnirii mai putem menționa: vizitarea obiectivelor turistice din zonă, participarea la sfânta Liturghie a comunității, seara Kolping la casa din Ploscuțeni.

Întâlnirea a coincis și cu a doua ediție a festivalului de tradiții populare "Susuri de dor" organizat de către Asociația Kolping și care a adus în actualitate cântece, dansuri și obiceiuri tradiționale din Ploscuțeni, Oituz și Bârlad.

Corneliu Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 august: Ploscuțeni: Un nou președinte pentru Asociația Kolping Moldova


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat