Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Rădăuți: Vizita cardinalului Joachim Meisner

Duminică, 9 august 2015, la ora 16.00, la Liturghia în limba germană, celebrată de pr. Iosif Doboș și concelebrată de pr. Iulian Eugen Kropp și pr. Marius-Stanislau Bucevski, comunitatea noastră din Rădăuți a avut bucuria de a-l întâlni pe cardinalul Joachim Meisner, arhiepiscop emerit de Köln, care își încheie vizita în România și în Dieceza de Iași. Vizita a avut loc la invitația PS Petru Gherghel. Cardinalul Joachim Meisner a fost prezent pentru a se întâlni cu preoții și credincioșii vorbitori de limba germană.

PS Petru Gherghel a spus că vizita la Rădăuți a fost în program chiar de la început, întrucât în comunitatea noastră este o minoritate germană care are tradiție și are practică în celebrarea sfintei Liturghii în fiecare duminică, în limba germană.

Cardinalul Joachim Meisner a adresat câteva cuvinte celor prezenți, arătând că este importantă continuitatea limbii materne dar mai ales continuitatea credinței. Excelența sa a spus în această ultimă zi a călătoriei sale în România și în Dieceza de Iași, că a întâlnit o credință profundă la nivelul comunităților pe care le-a vizitat și trebuie să privim serios misiunea noastră în Biserică, căci Dumnezeu are nevoie de noi, de mâinile noastre, pentru a-L oferi pe Isus Cristos lumii. În încheiere cardinalul Joachim a spus: "In Gottes Segen ist alles gelegen" - Totul se află în binecuvântarea lui Dumnezeu.

La sfârșitul Liturghiei, cardinalul Joachim Meisner a împărțit tuturor binecuvântarea sa.

Părintele paroh Iosif Răchiteanu a mulțumit în numele întregii comunități PS Petru Gherghel care a dorit ca încheierea vizitei cardinalului Joachim Meisner să fie în comunitatea din Rădăuți și a invitat pe toți cei prezenți, în sala mare a parohiei, pentru întâlnire și discuții cu oaspetele nostru.

Ioan Șmid

* * *

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 august: Rădăuți: Vizita cardinalului Joachim Meisner


 

lecturi: 9.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat