Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Schineni: Vizita ES Joachim Meisner la Congregația "Surorile Sfintei Maria Magdalena Postel"

La Schineni, miercuri, 5 august 2015, Surorile Sfintei Maria Magdalena Postel împreună cu părintele paroh Valentin Bulai s-au bucurat de vizita Excelenței sale Joachim Meisner, cardinal emerit de Köln, care a venit însoțit de Excelența sa Petru Gherghel, episcop de Iași, și de părintele Alois Fechet, vicar episcopal responsabil cu viața consacrată. Surorile Mariei Magdalena Postel își au casa mamă în orașul Heiligenstadt, Germania, unde cardinalul emerit Joachim Meisner a fost numit și a slujit ca vicar pentru prima oară.

Un grup de copii din parohie împreună cu surorile și părintele paroh i-au întâmpinat cu tradiționala pâine și sare, după care toți au fost invitați în capela mănăstirii pentru a se ruga și a primi binecuvântarea specială. Cardinalul le-a vorbi copiilor despre mama lui Isus și despre iubirea pe care cu toții trebuie să i-o purtăm. Așa cum preasfânta Fecioară Maria a stat la pieptul lui Isus și a fost mereu aproape de el, și noi trebuie să ne străduim pentru a nu ne îndepărta de cel care din iubire și-a dat viața pentru noi.

Acest eveniment a avut loc și cu ocazia vizitelor pe care Preasfințitul Petru Gherghel le face în congregațiile din dieceză în acest an dedicat vieții consacrate. Le mulțumim că au venit în comunitatea noastră mică, pentru a binecuvânta slujba noastră de dăruire lui Dumnezeu și aproapelui.

Suntem recunoscători lui Dumnezeu și Preasfintei Fecioare Maria pentru această zi frumoasă. A fost un eveniment special și unic pe care toți cei prezenți l-au așteptat cu mare bucurie și pe care nu-l vor uita niciodată.

Alexandra Mîndrilă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5 august: Schineni: Vizita ES Joachim Meisner la Congregația "Surorile Sfintei Maria Magdalena Postel"


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat