Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău (centru): Cardinalul Meisner s-a întâlnit cu catolicii din zona Bacăului

Miercuri, 5 august, orașul Bacău a avut bucuria de a-l avea ca oaspete pe cardinalul Joachim Meinsner, arhiepiscop emerit de Köln. Peste 80 de preoți și numeroși credincioși au participat la acest moment înălțător.

La ora 10.30, părintele decan Isidor Dâscă l-a întâmpinat pe cardinalul Joachim Meinsner, care a venit însoțit de preasfințitul Petru Gherghel. Excelența sa a dorit să se întâlnească cu preoții din zona Bacăului pentru a cunoaște mai bine realitatea pastorală din Dieceza de Iași.

Cardinalul a împărtășit din experiența pastorală pe care a acumulat-o, dar a vorbit și despre problemele cu care se confruntă Biserica Catolică din Germania. În conferința pe care a ținut-o la sediul decanal, a ridicat problema persoanelor divorțate și recăsătorite care doresc să primească sfântă Împărtășanie.

Cardinalul Meisner a mărturisit cu durere în suflet că lipsa participării la sacramentul Spovezii face ca enoriașii din țara sa să privească cu mai puțin respect la sfânta Taină. În acest context, i-a îndemnat pe preoți ca ei înșiși să fie exemplu pentru credincioși, să se spovedească cu încredere și cât mai des.

Un alt aspect care a fost subliniat este acela al numărului mai mare de preoți din dieceza noastră în comparație cu realitatea preoților din Germania. Pe această cale, cardinalul i-a mulțumit Preasfinției sale Petru Gherghel, pentru grija pastorală ce o are față de credincioșii din diaspora.

Eminența sa a evidențiat faptul că familia de azi este pusă în pericol din cauza curentului din ce în ce mai puternic care promovează ideologia "gender". În fața acestei ideologii, trebuie să fim pregătiți și să afirmăm cu putere adevărurile evangheliei.

După conferință, momentul de comuniune a continuat cu sfânta Liturghie de la ora 12.00, prezidată de cardinalul Meisner în biserica "Sfinții Apostoli Petru și Paul". La această Liturghie au participat numeroși credincioși din comunitate și au concelebrat aproximativ toți preoții din zona Bacău.

La predica, cardinalul Joachim a vorbit despre importanța cultului sfintei Fecioare Maria. Toate familiile, chiar și cele din secolul nostru, trebuie să se lase inspirate de modelul de mamă și soție al sfintei Maria.

Corul parohial, dirijat de pr. Antălucă Ciprian, a făcut ca prin acordurile cântecelor gregoriene sfânta Liturghie să fie trăită cu evlavie.

La sfârșitul Liturghiei cardinalul Joachim a împărțit tuturor binecuvântarea sa. Arhiepiscopul emerit de Köln își continuă vizita sa de 8 zile, joi, 6 august, mergând în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Roman, pentru a se întâlni cu preoții și credincioșii din acea zonă.

Pr. Paul Căliman

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5 august: Bacău (centru): Cardinalul Meisner s-a întâlnit cu catolicii din zona Bacăului


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat