Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Liturghie celebrată de cardinalul Joachim Meisner

Cardinalul Joachim Meisner a celebrat sfânta Liturghie de la ora 18.30 marți, 4 august 2015, în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași. La celebrare au participat PS Petru Gherghel, PS Aurel Percă, preoți și credincioși din Iași.

Aflat într-o vizită de opt zile în România, Eminența sa a poposit mai întâi la Iași unde a vizitat seminarul mare și a celebrat sfânta Liturghie în catedrala nouă din Iași.

La începutul sfintei Liturghii, PS Gherghel l-a salutat pe oaspetele de onoare și a vorbit despre frumoasa colaborare dintre ei, încă din timpul comunismului.

În cadrul omiliei, cardinalul Meisner a vorbit despre viața sfântului Ioan Maria Vianney și i-a îndemnat pe cei prezenți să-i iubească pe confesori. Ei sunt cei care ne duc mai aproape de Dumnezeu. Eminența sa a vorbit apoi despre sfânta Fecioară Maria, mâine fiind comemorarea sfințirii bazilicii "Sfânta Maria cea Mare". Ea este mama sfinților și a celor care doresc să ajungă sfinți.

La final, cardinalul Joachim și exprimat bucuria de a fi participat la sfânta Liturghie alături de episcopii, preoții și credincioșii din catedrală, după care a împărțit binecuvântarea finală, împreună cu PS Petru și PS Aurel.

Mâine, 5 august, Eminența sa va vizita Parohia "Sfântul Nicolae" din Bacău, unde se va întâlni cu preoți din zona Bacău; Eminența sa va conferenția asupra temei referitoare la situația Bisericii de azi și în special a familiei din societatea contemporană, dat fiind faptul că anul acesta, în octombrie, la Roma, se va desfășura Sinodul Episcopilor dedicat familiei. La ora 12.00, va prezida sfânta Liturghie în biserica "Sfinții Apostoli Petru și Paul" din Bacău.

Pr. Claudiu Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4 august: Iași: Liturghie celebrată de cardinalul Joachim Meisner


 

lecturi: 9.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat