Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Moinești: Tabără de Vară în cadrul Proiectului "Clubul Social al Tinerilor Băcăuani"

Luni, 3 august 2015, Asociația UNLIMITED CONNECTIONS din Bacău a organizat (la Complex Parc Pini Moinești) deschiderea Taberei de Vară din cadrul Proiectului "Clubul Social al Tinerilor Băcăuani" (susținut financiar de Consiliul Județean Bacău).

Tabăra de Vară de la Moinești se va desfășura timp de cinci săptămâni, în cadrul ei urmând a fi implementate mai multe module educative extracurriculare.

Proiectul "Clubul Social al Tinerilor Băcăuani" continuă practic un alt proiect finanțat de Consiliul Județean Bacău în anul 2014 ("Clubul Tânărului European"), implementat de Asociația Romano-Catolicilor "Dumitru Mărtinaș" într-un număr de patru sate romano-catolice din județul Bacău.

Proiectul "Clubul Social al Tinerilor Băcăuani" va fi implementat în opt sate cu populație catolică din județul Bacău: Cleja, Faraoani, Arini, Vladnic, Valea Seacă, Fundu Răcăciuni, Pustiana și Frumoasa.

Printre obiectivele proiectului "Clubul Social al Tinerilor Băcăuani", care vizează un număr de 240 de copii și tineri din cele opt comunități rurale cu populație catolică din județul Bacău, se regăsesc: reducerea inegalităților sociale pentru copiii și tinerii din grupuri vulnerabile (persoane sărace din mediul rural, cu părinți plecați la muncă în străinătate), prin realizarea de activități creative, recreative și de socializare; realizarea unei tabere de vară în vederea incluziunii sociale a copiilor și tinerilor din grupuri vulnerabile, prin implementarea unor activități educative extracurriculare, recreative și de dezvoltare a creației; implementarea de activități de tip "after school" pentru egalizarea șanselor copiilor și tinerilor, în vederea dezvoltării abilităților de comunicare, relaționare, dezbatere și argumentare, desfășurate atât formal, cât și informal; organizarea unui concurs de pictură pentru dezvoltarea creativității, spiritului competitiv și socializarea cu grupurile de egali pentru copiii și tinerii din grupuri vulnerabile, în vederea prevenirii și combaterii discriminării; implementarea unui număr de 11 module educative extracurriculare, creative, sportive și de socializare: Cultură civică și valori europene, Limba engleză, Cultură religioasă, Dezbatere și Argumentare, Istoria Comunității Romano-Catolice, Istoria și Geografia județului Bacău, Igienă și Îngrijire Personală, Artă și Creativitate, Jocuri sportive, Antidiscriminare, Tehnologie și mediul online.

În deschiderea Taberei de Vară de la Moinești, actorii "Teatrului din Clopotniță" din Bacău au prezentat (în regia lui Ion Coșa) un spectacol sugestiv, intitulat "Tatăl nostru" (o piesă adaptată după "Boul și vițeii" de Ion Băeșu), cu evidente valențe creștine și educative. Pornind de la porunca a patra a lui Dumnezeu: Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta, ca să-ți fie ție bine și să trăiești mult pe pământ, spectacolul "Tatăl nostru" a captat atenția publicului spectator prin modul excepțional în care actorii au reușit să pună în scenă o piesă comică, dar de esență dramatică, despre un tată și familia sa. Iar copiii care au asistat la spectacol au înțeles faptul că îi cinstesc pe părinți atunci când îi iubesc, îi ascultă și îi ajută, asemenea lui Isus.

La deschiderea Taberei de Vară de la Moinești au participat printre alții: Oana Elena Radu (managerul proiectului "Clubul Social al Tinerilor Băcăuani"), ing. Gheorghe Bejan (consilier județean și președintele Asociației Romano-Catolicilor "Dumitru Mărtinaș"), prof. Dumitru Ficuță (Inspectoratul Școlar al Județului Bacău), prof. Daniel Frâncu, prof. dr. Anton Coșa, elevi și cadre didactice din satele Pustiana și Frumoasa.

Prof. dr. Anton Coșa

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3 august: Moinești: Tabără de Vară în cadrul Proiectului "Clubul Social al Tinerilor Băcăuani"


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat