Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Horlești: Campus pentru copii din parohie și din filială

Imediat după sfințirea bisericii și consacrarea altarului din Horlești (23 august 2015) tinerii animatori din sat împreună cu părintele paroh, Daniel Bișoc, și părintele vicar, Cosmin Croitoru, au organizat tradiționalul campus educativ pentru copiii parohiei cu moto "Lăsați copiii să vină la mine!"

Chiar dacă vacanța mare deja se apropie de sfârșit ne-am mobilizat frumos și repede și am început cinci zile intensive de activitate formativă creștină alături de Isus. Cei 130 de copii au fost împărțiți în patru grupe: Zâmbăreții, Îndrăzneții, L.A.P.D. și Cavalerii.

Programul începea dimineața la ora 09.00 și se încheia seara cu recitarea sfântului Rozariu și cu participarea la sfânta Liturghie în biserica proaspăt sfințită. Întreaga activitate se desfășura la pădurea din apropiere unde ne bucuram cu toții de o oază de răcoare și de aer curat.

Jocurile, competițiile, dansurile, cateheza, comuniunea, cântecele, bansurile și voia bună făceau parte din meniul zilnic al copiilor dar și al animatorilor care i-au însoțit pe copii în aceste zile binecuvântate.

Tema campusului pentru copii s-a intitulat "Sabia din stâncă", fiind însoțită zilnic de desene animată și de cateheze cu teme specifice pentru copii.

Pe măsură ce zilele treceau activitatea devenea tot mai captivantă; fiecare echipă încerca să fie mai disciplinată și mai activă pentru că la sfârșitul zilei erau răsplătiți cu puncte și bonusuri.

Sâmbătă seara am organizat o serată magică de - divertisment - dansuri populare și foc de tabără.

Într-o atmosferă plină de bucurie, entuziasm și speranță, campusul s-a încheiat cu sfânta Liturghie duminică, 6 septembrie, la ora 11.00, urmată de un spectacol foarte frumos pregătit de copii pentru părinți, bunici și prieteni. Pentru a-i distra pe copii, duminică la spectacolul de după sfânta Liturghie animatorii au organizat o mica surpriză.

În zilele de campus de la Horlești s-a redescoperit următoarele: copilăria este aurora și primăvara vieții, vârsta speranțelor întreprinzătoare cu optimism și entuziasm; este vârsta bucuriei, prieteniilor curate și dezinteresate și a formării caracterului creștin pentru viață; este începutul înfloririi armonioase, speranța Bisericii mileniului al treilea și pepiniera paradisului.

Mulțumim tuturor binefăcătorilor noștri pentru sprijinul oferit și le promitem să-i amintim în rugăciunile noastre.

Pr. Cosmin Croitoru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 august - 6 septembrie: Horlești: Campus pentru copii din parohie și din filială


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat