Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Huși "Sfântul Anton": "Săptămâna familiei"

În perioada 31 august - 5 septembrie, în Parohia Huși "Sfântul Anton" a avut loc o săptămână dedicată familiei. Moderatorul principal a fost pr. dr. Felician Tiba, directorul Oficiului pentru Pastorația Familiei și a Laicilor din cadrul Diecezei de Iași.

Încă de luni, 31 august, o parte din credincioșii din parohie, dorind să nu piardă niciuna dintre predici, și-au asigurat patronii că va fi o săptămână specială și va fi posibil să plece de fiecare dată cu cel puțin o oră mai devreme spre casă. La fel au făcut și familiile care au avut grijă să pregătească din timp tot ceea ce era necesar pentru cină, așa încât să poată să asculte liniștiți predicile tematice. Și au avut ce asculta!

Chiar de la început, pr. Felician ne-a pus pe toți în temă, subliniind frumusețea și noblețea familiei, dorită de către Creator încă de la începutul omenirii, familie care a trecut mileniile și veacurile, care a depășit războaie, calamități naturale, foamete, fel și fel de încercări, nereușind ca vreo una dintre ele să o dărâme. Și nu o va dărâma nimeni atât timp cât soții vor înțelege că sunt un dar unul pentru celălalt, că au fost creați din iubire pentru iubire, că au în sine "chipul și asemănarea lui Dumnezeu", că au fost chemați la viața de familie prin vocație sfântă, că trebuie să fie deschiși spre viață și spre educația copiilor și că toate acestea le va putea face doar dacă în centrul ei se află el, Dumnezeu, care i-a ales și care îi susține.

A mai subliniat pr. Felician că a iubi nu înseamnă a folosi, că soții trebuie să învețe lecția iubirii în fiecare clipă, pentru că în fiecare clipă sunt chemați să dea și examen.

La finalul unei săptămâni intense, cu o biserică mereu neîncăpătoare, cu fel și fel de întâlniri, comunitatea din Huși "Sfântul Anton" și-a exprimat mulțumirea față de o astfel de inițiativă, atât preoților din parohie, care au permis acest timp de har, dar și față de părintele Felician și față de episcopi, pentru că susțin și încurajează familia.

Fie ca cele auzite pe parcursul acestei minunate săptămâni să răsune pentru mult timp, nu doar în urechi, ci să devină viață concretă sau așa cum spunea părintele, să devină iubire formată din gesturi concrete.

Pr. Andrei Ciobănică

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 31 august - 5 septembrie: Huși "Sfântul Anton": Săptămâna familiei


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat