Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Londra: Un nou păstor pentru comunitatea credincioșilor români catolici

Duminică, 30 august 2015, pentru noi, comunitatea românilor catolici de la Londra a fost o zi importantă: cu emoție și bucurie am participat la prima sfânta Liturghie celebrată de părintele Marcelin Blaj, noul nostru păstor sufletesc.

La sfânta Liturghie au participat Mons. Alois Fechet, care a transmis un cuvânt din partea PS Petru Gherghel pentru credincioșii de la Londra, și părintele Serafim Romila, care timp de două luni a fost în comunitatea romanilor catolici de la Londra pentru a-i însoți și călăuzi sufletește.

Au participat peste 300 de credincioși romani, care au venit din toate colțurile Londrei pentru a-l întâlni pe Dumnezeu și pe noul nostru păstor.

Comunitatea catolică de la Londra le mulțumește păstorilor noștri sufletești, PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă, pentru grijă și atenția cu care îi însoțesc pe romanii catolici de aici prin preoții pe care îi trimit în mijlocul nostru spre a ne călăuzi sufletele și păși spre Dumnezeu, singura noastră speranță.

De asemenea, le mulțumim preoților care ne-au fost alături până în prezent, în mod special părintelui Robert Mățău, care a deschis pentru prima oară ușa bisericii pentru noi, cei din Anglia.

Sperăm că noul păstor, pr. Marcelin, să aibă puterea de a conduce pașii comunității noastre spre unitate și înțelegere, pentru a ne bucura împreună de harurile lui Dumnezeu și pentru a simți că, deși suntem departe de casele noastre, nu ne pierdem încrederea în Dumnezeu și pentru ca familiile noastre să fie o mărturie vie de credință.

Dorim ca bunul Dumnezeu să-l păstreze în paza lui, iar noi, credincioșii, să-i fim alături mereu, pentru a fi o familie în care să ne simțim așteptați, înțeleși, iertați și iubiți.

Maria Ana

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 august: Londra: Un nou păstor pentru comunitatea credincioșilor români catolici


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat