Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Nisiporești: Celebrare euharistică și procesiune la mormântul Slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal

Duminică, 30 august 2015, a avut loc celebrarea euharistică anuală și procesiunea la mormântul slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal, a cărei cauză de beatificare se apropie de sfârșit, dosarul fiind încheiat, la ora actuală așteptându-se numai relația teologilor și a Sfântului Părinte papa cu privire la sfințenia vieții și a martiriului acestei fiice a poporului nostru creștin din Dieceza de Iași, terțiară franciscană și membră a Armatei Maicii Domnului.

Anul acesta au participat la aceste celebrări terțiari franciscani din București, Huși, Galați, Nicolae Bălcescu, Valea Mare, Galbeni, Hălăucești, Nisiporești, Valea Mare... cât și credincioși din satele din împrejurimile Nisiporeștiului, locul martiriului slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de pr. Anton Acatrinei, responsabilul provincial cu Ordinul al Treilea Franciscan, care a primit și voturile simple și solemne a câtorva credincioși.

La predică, pr. Damian Patrașcu, vicepostulatorul cauzei de beatificare a slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal, făcând referință la cuvântul lui Dumnezeu și aplicând acest cuvânt la viața slujitoarei lui Dumnezeu, a insistat asupra autenticității și responsabilității față de credința primită la botez de fiecare dintre noi, așa cum a fost trăită de tânăra Veronica.

Ne-am bucurat și de participarea unor preoți veniți din toate colțurile lumii (pr. Marius Bâlha din Columbia; pr. Gabriel Neculai de la Padova, pr. Iosif Cadar de la București, pr. Adrian Magdici de la Institutul Teologic Franciscan din Roman), împreună cu preoții parohiei din Nisiporești.

După procesiunea la mormântul slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal, unde ne-am rugat și am cântat în cinstea Maicii Domnului, ne-am oprit și la mormintele preoților, în special al pr. Albert Petru, vrednic slujitor al Domnului, și la cel al pr. Gheorghe Dumitraș, numit "ciocârlia subteranelor", unde ne-am rugat pentru odihna sufletelor lor.

Să dea bunul Dumnezeu ca slujitoarea lui Dumnezeu să fie ridicată cât mai curând la cinstea altarelor!

Pr. Damian Pătrașcu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 august: Nisiporești: Celebrare euharistică și procesiune la mormântul Slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal


 

lecturi: 44.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat