Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Sfințirea Centrului Social "Fericitul Anton Durcovici"

Cu inimile pline de bucurie, duminică, 30 august 2015, pildeștenii au participat la ora 16.00, la o sfântă Liturghie specială, în cadrul căreia a fost binecuvântat noul Centru Social "Fericitul Anton Durcovici".

Solemnitatea sfințirii a fost încununată de prezența Excelenței sale Aurel Percă, episcop auxiliar al diecezei, care a vorbit întregii comunități din Pildești despre importanța demolării zidurilor vechi, care ne împiedică să vedem lumina soarelui. Pentru construirea acestui centru social, a fost necesară demolarea vechii clădiri, pentru ca acum, după un an și opt luni, să ne putem bucura împreună, la diferite evenimente care se vor desfășura în cămin, avându-l pe Isus în mijlocul nostru, căci el este adevăratul soare al vieților noastre. Totodată, Preasfințitul a vorbit despre ceea ce este cel mai important în viața noastră de creștini: respectarea poruncilor, care sunt semnele de circulație ce reușesc să dirijeze drumul nostru către lumină. Și numai mergând spre lumină, putem înțelege cu adevărat sfințenia și martiriul fericitului Anton Durcovici, cel care va fi călăuzitorul noului centru social.

Totul a început în martie, anul trecut când zidurile fostului cămin au fost demolate, făcând loc frumoasei clădiri care se înalță astăzi lângă biserica veche a localității. Însă, pentru desăvârșirea acestei lucrări, a fost nevoie de multă muncă și efort.

Realizarea acestui centru social nu ar fi fost posibilă dacă ar fi lipsit devotamentul, implicarea și dedicarea părintelui paroh Ioan Jicmon, care a reușit să așeze o parte din inima sa pe fiecare cărămidă necesară zidirii acestui lăcaș.

Iar o altă mână puternică care a dirijat construirea centrului social a fost cea a domnului primar, ing. Adrian Diaconu, care s-a implicat și a făcut posibilă realizarea căminului, fiind prezent la datorie întotdeauna, chiar luând parte la solemnitatea sfințirii și spunând că la Pildești se simte ca acasă.

Îi aducem mulțumiri lui Dumnezeu pentru desăvârșirea acestei lucrări care va servi întregii comunități din Pildești, începând de la nunți, praznice sau cateheze și îl rugăm să îi țină în paza sa pe toți cei care au muncit, s-au dedicat și au făcut posibilă realizarea acestui cămin, care de astăzi va fi călăuzit de ocrotirea puternică a fericitului Anton Durcovici, episcop martir.

Andreea Mîrț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 august: Pildești: Sfințirea Centrului Social "Fericitul Anton Durcovici"


 

lecturi: 23.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat