Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Concertul MUSIC CAMP 2015

Pentru a șasea oară, catedrala romano-catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași a fost gazda concertului coral-instrumental MUSIC CAMP, susținut vineri, 28 august 2015, de către aproximativ 130 de elevi ieșeni, acompaniați de orchestra de cameră a Filarmonicii "Moldova".

Elevii au participat, în perioada 23-28 august 2015, la tabăra de muzică corală și instrumentală City Day Camp 2015, organizată la Iași de către "Music Camp International", sub egida Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași. Tabăra de muzică a fost coordonată de o echipă care a inclus și profesori de muzică din Statele Unite ale Americii.

Orele de cor și cursurile de instrumente s-au desfășurat în incinta Colegiului de Artă "Octav Băncilă" din Iași, fiind conduse de doamna Connie Fortunato, dirijoare a corului și președinte fondator al "Music Camp International".

Încununarea orelor de pregătire a fost concertul din catedrala romano-catolică ieșeană. Prezentatoare a fost doamna Connie Fortunato. În deschiderea concertului, au luat cuvântul doamna Camelia Gavrilă, inspector școlar general din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Iași, PS Petru Gherghel, episcopul romano-catolic de Iași, și domnul Bujor Prelipcean, directorul general al Filarmonicii de Stat "Moldova" din Iași.

Concertul este la a șasea ediție, fiind organizat în catedrala ieșeană din anul 2010, și a fost transmis în direct prin internet, prin intermediul sistemului video montat în catedrală, care poate fi accesat în pagina http://media.ercis.ro/catedralamare.html.

În anul 2015, tabere Music Camp au fost programate la Brașov (28 iunie - 3 iulie), Săvârșin (6-10 iulie), Iași (23-28 august), Sibiu (30 august - 4 septembrie) și București (6-11 septembrie).

"Music Camp International" are site-ul www.musiccampinternational.org/ro, disponibil și în limba română. Filarmonica de Stat "Moldova" din Iași are site-ul www.filarmonicais.ro

Ovidiu Bișog

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28 august: Iași: Concertul MUSIC CAMP 2015


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat