Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIA?A DIECEZEI 

Tămășeni: "Iubind-o pe Maria, eu sunt fericit". Hramul parohiei

"Iubind-o pe Maria, eu sunt fericit" a fost deviza sub care comunitatea din Tămășeni a celebrat hramul bisericii "Sfânta Fecioară Maria, Regină", în ziua de 22 august 2015.

Credincioși, persoane consacrate, numeroși preoți, s-au unit în rugăciune și cântec în jurul sfântului altar și în jurul celei care este și Mama și Regina noastră.

Tridumul sărbătorii hramului a fost deschis în seara zilei de 19 august când la Sfânta Liturghie ne-am bucurat de prezența și binecuvântarea păstorului nostru Petru Gherghel, însoțit fiind și de ÎPS Agostino Marchetto și câțiva preoți din străinătate!

La predică, ÎPS Agostino Marchetto a subliniat faptul că sfânta Fecioară Maria nu este doar mama sufletelor noastre și regina lumii, ci și regina întregii creații, așa cum declară Sfântul Părinte papa Francisc în enciclica Laudato si.

Sfânta Liturghie din prima zi a fost prezidată de părintele Ciprian Antălucă, originar din Tămășeni, și au concelebrat în jur de 40 de alți preoți, din parohiile vecine, oaspeți și originari din comunitate.

Părintele Marius Cojan a fost cel care ne-a îndreptat privirile spre sfânta Fecioară Maria, regină, mamă, slujitoarea umilă și femeie a cuvântului și am fost îndemnați să o imităm în viața noastră, alergând mereu la Mama.

Corul care a animat sfânta Liturghie a fost format din reuniunea corului copiilor, a tinerilor și a adulților, iar Andreea Budău, o fetiță de 10 ani, a acompaniat cu oboiul cântările de la slujbă.

Mulțumindu-le tuturor celor care au ajutat ca aceste două zile binecuvântate să fie într-adevăr minunate, vă dorim ca iubirea pe care o aveți față de sfânta Fecioară și mai ales iubirea pe care sfânta Fecioară o are față de noi să se reverse din belșug asupra familiilor dumneavoastră și asupra noastră a tuturor!

Sfânta Fecioară Maria să poarte rugăciunea noastră spre Dumnezeu Tatăl și să mijlocească mereu pentru noi haruri și binecuvântări cerești!

Comunitatea din Tămășeni

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 august: Tămășeni: "Iubind-o pe Maria, eu sunt fericit". Hramul parohiei


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat