Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIA?A DIECEZEI 

Iași: Ultima etapă a cursurilor pentru logodnici

Sâmbătă, 1 august 2015, a avut loc la Iași ultima etapă a cursurilor pentru logodnici, pentru anul 2015. Au fost prezente cinci pereche de tineri care urmează să se căsătorească anul acesta.

Cursurile pentru logodnici organizate la nivel diecezan sunt o noutate în Dieceza de Iași. Au fost propuse la inițiativa Oficiului pentru Pastorația Familiei și a Laicilor și este al doilea an când se desfășoară după un program bine stabilit. Anul acesta a fost pentru prima dată când s-au ținut și la Iași.

Pe parcursul celor patru sesiuni, respectiv prima sâmbătă din lunile mai, iunie, iulie și august, au fost prezente douăzeci și două de perechi de tineri din parohiile zonei Iași.

Cursurile pentru logodnici pe care le propune Oficiul pentru Pastorația Familiei și a Laicilor urmăresc, pe lângă transmiterea unor informații cu specific familial, antropologic, psihologic, pedagogic etc., și conștientizarea "tezaurului antropologic" pe care tinerii logodnici îl au înscris de către Creator în ei: vocația la comuniune, atracția naturală spre celălalt sex și concretizarea ei într-o iubire unică și integrală, valoarea persoanei care provine din faptul că suntem creați după "chipul și asemănarea lui Dumnezeu", demnitatea bărbatului și demnitatea femeii.

În același timp este subliniată valoarea căsătoriei în detrimentul a tot ceea ce nu este căsătorie voită de Dumnezeu: conviețuirea de dinainte de căsătorie, divorțul, infidelitatea, violența domestică, diferitele abuzuri care contravin demnității familiei, frumusețea și demnitatea actului conjugal, rolul lui Dumnezeu în desfășurarea lui antropologică, ca și rolul de "locomotivă" pe care îl are în tot ceea ce înseamnă viața concretă de familie. Nu sunt ocolite nici aspectele psihologice și pedagogice care privesc familia, dar și pe fiecare membru în parte, diferența și complementaritatea dintre bărbat și femeie, dintre soț și soție, dintre părinți și copii, dintre familie și societate.

La fiecare etapă a cursului, tinerii logodnici au avut ocazia să intre în dialog direct cu o familie care a confirmat, infirmat sau îmbunătățit cele transmise pe perioada orelor de curs.

La Iași, cele cinci perechi de logodnici au realizat cât de important este un astfel de curs, pe lângă formarea religioasă pe care o primesc deja tinerii în parohiile de proveniență.

Pentru cei care se căsătoresc anul acesta și nu au participat încă la acest curs, mai pot participa în zilele de 9 august, la Traian, la Centrul "Gaudium et Spes", și la Bacău-centru, în ziua de 22 august.

Mulțumim tuturor celor care iubesc familia.

Claudia și Ionuț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1 august: Iași: Ultima etapă a cursurilor pentru logodnici


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat