Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Suceava: "Micul Prinț" - Campus "Vara împreună"

Săptămâna cuprinsă între 13 și 19 iulie 2015 a fost una deosebit de veselă și frumoasă pentru Parohia "Sfântul Ioan Nepomuk" din Suceava. În această perioadă 110 copii și tineri au participat la campusul "Vara împreună" care a avut ca punct central sceneta "Micul Prinț" scrisă de Antoine de Saint-Exupery. Activitatea s-a desfășurat zilnic la Colegiul Național "Mihai Eminescu" din localitate. Alături de părintele Cristinel Gal, vicar, și părintele Iosif Păuleț, paroh și decan de Bucovina, un număr de 20 de animatori au ajutat la pregătirea scenetei, a laboratoarelor, a dansurilor și jocurilor pentru copii.

Timp de două luni de zile animatorii împreună cu părintele vicar au pregătit cele necesare desfășurării campusului

Programul a fost unul foarte diversificat, vast și bogat în lucruri cu adevărat folositoare pentru participanții campusului care au avut vârstele cuprinse între 5 și 16 ani.

Fiecare zi a fost unică în felul ei. Activitatea începea de la ora 9.00 cu primirea copiilor și dansuri, urmate de scenetă și cateheză.

Sceneta a fost formată din cinci părți, iar tinerii care au jucat i-au ținut atenți pe participanți pe tot parcursul săptămânii. Zilnic Micul Prinț își căuta prieteni pe diferite planete. Împreună cu el copiii au învățat că prieteniile bazate pe egoism, posesivitate sau interes nu sunt prietenii de durată. Este nevoie răbdare, iubire și încredere pentru a găsi un prieten adevărat. Cateheza a fost un adevărat izvor de lucruri educative pentru toți participanții.

Copiii au avut prilejul să socializeze și să se distreze datorită jocurilor energice de fiecare zi.

Zilnic am servit masa la cantina liceului ca o adevărată familie. Ne-am rugat și am mulțumit lui Dumnezeu pentru generozitate, cerând în același timp milă și îndurare și pentru cei care nu au ce pune pe masă.

Participanții, împărțiți în grupe, au avut de parcurs cinci laboratoare creative și interesante. Acestea au fost: Scooby Doo și brățări din mărgeluțe, brățări din ață, freze și pictură pe față, tehnica șervețelului pe pahar și tehnica șervețelului pe lemn.

Fiecare zi se termina cu celebrarea sfintei Liturghii la ora 16.00. Biserica răsuna de glasul mulțimii, Liturghia fiind animată de cântecele copiilor care s-au înălțat ca o rugăciune frumoasă la ceruri.

Sâmbătă copiii și tinerii au plecat în drumeție la Poiana Micului. Acolo împreună cu grupul cercetașilor "Scout" din Pildești am străbătut un traseu de aproape patru ore prin natură. Așa cum se cuvine, la finalul zilei am vizitat și biserica nouă din Poiana Micului închinată "Sfântului Ioan Paul al II-lea", unde ne-am rugat și am cerut acestuia ajutor și ocrotire.

Încheierea solemnă a campusului a avut loc duminică la sfânta Liturghie de seară. În cadrul acestei Liturghii i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru săptămâna minunată pe care ne-a dat-o și nu în ultimul rând, ne-am rugat pentru toți binefăcătorii care au contribuit la sponsorizarea acestor activități.

Ne este inima plină de bucurie deoarece este al patrulea an consecutiv în care reușim să organizăm campusul "Vara împreună". A face un copil fericit reprezintă cel mai nobil și cel mai minunat mod de a-ți petrece timpul liber transformându-l în ceva benefic sufletului tău.

Agata Ostrovschi


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat