Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bârnova: Caritas lansează ART LEMN - atelier de tâmplărie

Centrul Diecezan Caritas Iași anunță lansarea ART LEMN - atelier de tâmplărie, Structura de Economie Sociala înființată în cadrul proiectului POSDRU/173/6.1/S/148730 IDEAS - Incluziune prin Dezvoltare Economică și Antreprenoriat Social". Evenimentul a avut loc luni, 13 iulie 2015, ora 11.00 la sediul de pe strada Sfânta Maria, nr. 130, Bârnova, județul Iași.

În cadrul acestuia ne-a onorat cu prezența Preasfinția sa Aurel Percă, episcop auxiliar al Diecezei de Iași, realizând totodată și binecuvântarea atelierului de tâmplărie ART LEMN.

La eveniment au fost invitați colaboratori, parteneri, furnizori, dar și potențiali clienți în domeniul prelucrării lemnului. Totodată, în cadrul evenimentului de lansare a primei structuri de economie socială s-au prezentat beneficiile economiei sociale și importanța acesteia pentru comunitate printr-o prezentare a activităților din cadrul proiectului de către părintele Egidiu Condac, directorul Centrului Diecezan CARITAS.

Mihaela Condac, managerul de proiect, a prezentat obiectivele proiectului IDEAS, punctând aspecte importante ale domeniului economiei sociale și prezentând importanța acestor structuri de economie socială pentru comunitate.

De asemenea, evenimentul de lansare a avut ca scop identificarea posibilităților de colaborare cu diverși furnizori, pentru care ART LEMN va realiza comenzi, prin persoanele abilitate care vor lucra în cadrul societății. Managerul ART LEMN, Marius Pușcașu, a menționat că deja s-au stabilit precontracte cu o firmă din Spania și cu o firmă din Franța, cu investitorii și colaboratorii care doresc să susțină economia socială.

Activitățile desfășurate în cadrul societății sunt: producerea pieselor de mobilier, producerea pieselor de mobilier stradal din lemn (bănci, coșuri de gunoi etc), instrumentar apicol (rame de stupi și stupi de albine), mânere din lemn rotund pentru instrumente de lucru (atelier mecanic, construcții, instrumentar agricol) prelucrarea lemnului pentru diverse societăți și realizarea obiectelor din lemn pentru comercializare pentru piața de larg consum și pentru parcuri de joacă pentru copii, realizare mobilier PAL pentru diverse instituții și pentru mediul privat.

În perioada următoare vor fi lansate și celelalte opt structuri de economie socială înființate în cadrul proiectului IDEAS, și anume: service auto, spălătorie auto, vulcanizare auto, fabrica de ambalaje, catering, centru de kinetoterapie și două centre de îngrijire la domiciliu - unul în Botoșani, iar celălalt în Brăila.

Proiectul IDEAS este cofinanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, în cadrul Axei prioritare 6 "Promovarea incluziunii sociale", Domeniul major de intervenție 6.1 "Dezvoltarea economiei sociale".

Mădălina Camelia Ingram,
responsabil media

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 iulie: Bârnova: Caritas lansează ART LEMN - atelier de tâmplărie. Foto: Adrian Cuba


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat