Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

CĂLĂTORIA APOSTOLICĂ A SFÂNTULUI PĂRINTE FRANCISC
ÎN ECUADOR, BOLIVIA ȘI PARAGUAY

(5-13 iulie 2015)

Angelus

Campusul mare din Ñu Guazú

Duminică, 12 iulie 2015

Mulțumesc arhiepiscopului de Asunción, mons. Edmundo Ponziano Valenzuela Mellid, și arhiepiscopului [ortodox] al Americii de Sud, Tarasios, pentru cuvintele respectuoase.

La sfârșitul acestei celebrări ne îndreptăm privirea noastră încrezătoare spre Fecioara Maria, Mamă a lui Dumnezeu și Mama noastră. Ea este darul lui Isus oferit poporului său. Ne-a dat-o ca mamă în ceasul crucii și al suferinței. Este rod al jertfirii lui Cristos pentru noi. Și, de atunci, a fost mereu și va fi mereu cu fiii săi, în special cu cei mai mici și nevoiași. Ea a intrat în țesătura istoriei popoarelor noastre și a oamenilor săi. Ca în multe alte țări din America Latină, credința paraguaienilor este impregnată de iubirea față de Fecioară. Mergeți cu încredere la mama voastră, îi deschideți inima voastră și în destăinuiți bucuriile voastre și durerile voastre, speranțele voastre și suferințele voastre. Fecioara vă consolează și cu duioșia iubirii sale aprinde în voi speranța. Nu încetați s-o invocați pe Maria și să vă încredeți în ea, mamă a milostivirii pentru toți fiii săi fără deosebire.

Fecioarei, care a perseverat cu apostolii în așteptarea Duhului Sfânt (cf. Fap 1,13-14), cer și ca să vegheze asupra Bisericii și să întărească legăturile fraterne între toți membri săi. Cu ajutorul Mariei, Biserica să fie casă a tuturor, o casă care să știe să găzduiască, o mamă pentru toate popoarele.

Iubiți frați, vă cer vă rog să nu uitați să vă rugați pentru mine. Știu foarte bine cât de mult este iubit Papa în Paraguay. Și eu vă port în inima mea și mă rog pentru voi și pentru țara voastră.

Și acum vă invit să recităm Angelus către Fecioara.

BINECUVÂNTARE: Domnul să vă binecuvânteze și să vă ocrotească; să strălucească fața sa asupra voastră și să vă dea milostivirea sa; să-și îndrepte privirea spre voi și să vă dăruiască pace. Și binecuvântarea lui Dumnezeu atotputernicul, Tată, Fiul și Duh Sfânt, să coboare asupra voastră și să rămână pururi cu voi.

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat