Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

CĂLĂTORIA APOSTOLICĂ A SFÂNTULUI PĂRINTE FRANCISC
ÎN ECUADOR, BOLIVIA ȘI PARAGUAY

(5-13 iulie 2015)

Vizita la Spitalul General Pediatric "Niños de Acosta Ñu"

Asunción (Paraguay)

Sâmbătă, 11 iulie 2015

Domnule director,
Dragi copii,
Membrii ai personalului,
Dragi prieteni,

Mulțumesc pentru primirea voastră atât de călduroasă. Mulțumesc pentru acest timp pe care mi-l acordați pentru a fi cu voi.

Dragi copii, vreau să vă pun o întrebare, să vedem dacă mă ajutați. Mi-au spus că sunteți foarte inteligenți, pentru aceasta m-am hotărât. Isus s-a supărat vreodată? Vă amintiți când? Știu că este o întrebare dificilă, de aceea vă voi ajuta. A fost atunci când au împiedicat ca să se apropie copiii de El. Este singura dată în care Evanghelia lui Marcu folosește această expresie (cf. 10,13-15). Ceva asemănător cu expresia noastră: s-a umplut de mânie. Voi v-ați mâniat vreodată? Bine, în același mod a făcut Isus, când nu i-au permis să stea aproape de copii, aproape de voi. I-a venit multă mânie. Copiii sunt printre predilecții lui Isus. Nu că nu-i iubește pe cei mari, dar se simțea fericit când putea să fie cu ei. Se bucura mult de prietenia și compania lor. Dar nu numai că-i plăcea să-i aibă aproape, dar și mai mult. Îi dădea ca exemplu. A spus discipolilor: "Dacă nu... veți deveni ca pruncii nu veți intra în împărăția cerurilor" (Mt 18,3).

Copiii stăteau deoparte, cei mari nu-i lăsau să se apropie, dar Isus i-a chemat, i-a îmbrățișat și i-a pus în mijloc pentru ca toți să învățăm să fim ca ei. Astăzi ne-ar spune același lucru nouă. Ne privește și spune: învățați de la ei. Trebuie să învățăm de la voi, de la încrederea, bucuria, duioșia voastră. De la capacitatea voastră de luptă, de la tăria voastră. De la imbatabila voastră capacitate de rezistență. Sunt adevărați luptători! E adevărat, mamelor? E adevărat, taților și bunicilor? A vă vedea pe voi ne dă forță, ne dă forță pentru a avea încredere, pentru a merge înainte.

Mame, tați, bunici, știu că nu este deloc ușor a sta aici. Există momente de mare durere, de incertitudine. Există momente de puternică angoasă care oprimă inima și există momente de mare bucurie. Cele două sentimente conviețuiesc, sunt înlăuntrul nostru. Dar nu există remediu mai bun decât duioșia voastră, apropierea voastră. Și îmi dă bucurie să știu că între voi, familii, vă ajutați, vă stimulați, vă susțineți reciproc pentru a merge înainte și a trece acest moment.

Puteți conta pe sprijinul medicilor, al infirmierilor și al întregului personal din această casă. Mulțumesc pentru această vocație de slujire, de a ajuta nu numai la îngrijire ci la însoțirea durerii fraților voștri.

Să nu uităm asta: Isus este aproape de fiii săi. Stă foarte aproape, în inimă. Nu ezitați să-l rugați, nu ezitați să vorbiți cu El, să împărtășiți întrebările voastre, durerile. El este mereu, dar mereu, și nu vă va lăsa să cădeți.

Și se un lucru să fim siguri și încă o dată confirm asta. Unde este un copil este mama. Unde este Isus este Maria, Fecioara de Caacupé. Să-i cerem ei ca să vă ocrotească cu mantia sa, ca să mijlocească pentru voi și pentru familiile voastre.

Și nu uitați să vă rugați pentru mine. Sunt sigur că rugăciunile voastră ajung la cer.

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat