Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Campusul copiilor din Parohia "Sfântul Anton de Padova"

În perioada 28 iunie - 5 iulie 2015, Parohia "Sfântul Anton de Padova" din Iași a avut bucuria de a găzdui un adevărat festival al copilăriei și veseliei, festival care s-a desfășurat atât în parohia noastră cât și în Pralea, județul Bacău. Tema campusului a fost "Prințul Isus, modelul copiilor", inspirată din povestea "Micul Prinț" de Antoine de Saint Exupéry.

Pe parcursul zilelor de campus, copiii au descoperit alături de micul prinț, prin intermediul scenetelor pregătite de tineri, că trebuie să treacă de aparențe și să descopere interiorul.

Duminică ne-am adunat în jurul altarului pentru a începe campusul cu sfânta Liturghie a copiilor de la ora 9.00, celebrată de părintele vicar Ovidiu Ciprian Solomon, cerând Domnului ca acest campus să fie o amintire frumoasă.

Luni a fost o zi în care am participat la sfânta Liturghie, am dansat, ne-am jucat, am urmărit cu interes aventurile micului prinț și, cu ajutorul catehezei, am înțeles importanță familiei și a recunoștinței față de părinți.

Marți, la ora 7.00, ne-am adunat în curtea bisericii, gata de a porni spre satul Pralea, din județul Bacău. Înainte însă am participat la sfânta Liturghie pentru a-l ruga pe Dumnezeu să ne fie alături și să ne călăuzească pașii ca să ne întoarcem mai bogați în credință din acest campus.

Programul zilelor petrecute la Pralea a fost bine organizat. Pentru copii ziua începea la ora 7.30 cu deșteptarea. După ritualul dimineții, ne întâlneam pentru a face înviorarea. Apoi nu ne rămânea decât să facem rugăciunea de dimineață și să servim micul dejun. În fiecare zi, până la ora 12.00, cântam, dansam, ne bucuram de scenetă și purtam discuții în cadrul catehezelor. La ora 12.00 participam la sfânta Liturghie, iar imediat după aceasta ne adunam pentru a servi prânzul.

După-amiezile propuneau activități diversificate. Astfel, miercuri am făcut un joc prin pădure, cu indicii și provocări pentru a putea înainta și ajunge la linia de finish. Joi am mers în vizită la o fermă din apropiere. Și pentru că cei de la fermă aveau nevoie de ajutor, nu ne-am dat la o parte și am pus mâna la treaba. Seara am făcut un foc de tabără în jurul căruia am cântat și dansat, iar apoi ne-am bucurat de un grătar pe cinste. Vineri, după prânz ne-am strâns lucrurile și cu greu ne-am urcat în autocar pentru a ne întoarce acasă unde am fost așteptați de părinți și rude.

Sâmbătă am vizionat ultima scenetă și am descoperit o lecție importantă și anume "esențialul este invizibil ochiului". Campusul avea să ia sfârșit duminică, când, după sfânta Liturghie, am prezentat un scurt moment artistic pentru a mulțimi tuturor celor care au ajutat la desfășurarea campusului, celor care au contribuit financiar, doamnelor bucătărese, cât și părinților.

Gândurile bune și rugăciunile noastre sunt îndreptate spre părintele paroh Alois Farțadi care ne-a fost alături și ne-a susținut cu drag în repetate rânduri în activitățile noastre, dar și către părintele Ciprian care ne-a însoțit în permanență cu entuziasm și grijă în așa fel încât campusul să fie pentru toți cei implicați o amintire deosebită despre prietenie și dăruire.

Deși campusul s-a încheiat, glasurile copiilor ne-au bucurat cu un salut deosebit: "Ne vedem în fiecare sâmbătă la activitățile propuse!"

Raluca Rusu

* * *

Imagini de la acet eveniment sunt disponibile pe site-ul Parohiei "Sfântul Anton de Padova" din Iași: www.sfantoniasi.ro.


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat