Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Slănic Moldova: Campusul "Sfinții, prietenii copiilor"

În perioada 30 iulie - 5 august 2015, 55 de copii din comunitatea Slănic Moldova au răspuns chemării părintelui paroh Petrică Dăncuț de a participa activ la campusul de vară al parohiei. Susținerea și implicarea Surorilor lui Isus Răscumpărătorul din comunitatea noastră, a făcut ca aceste zile să devină noi experiențe în drumul spre Isus. Campusul a avut tema "Sfinții, prietenii copiilor", iar ca motto "Dacă astăzi nu sunt sfânt, nu sunt nimic!"

Zilnic ne-am lăsat călăuziți și influențați de un sfânt, ca la sfârșitul zilei să putem spune măcar că "ne-am străduit" să fim sfinți.

Toate echipele în frunte cu liderii lor au concurat pentru punctele puse în joc la diferite activități, fiecare având un sfânt ca patron, un steag, un imn si o culoare reprezentativă. Campusul a legat prietenii de neuitat între copii și tineri. El ne-a oferit ocazia de a colabora cu mai multe persoane.

Luni seară am invitat părinții, bunicii, frații, prietenii și credincioșii din comunitatea noastră, pentru a le arăta ceea ce am reușit în aceste zile și pentru a petrece o seară împreună.

Marți am făcut un schimb de experiență cu copii din parohia Tămășeni, animând sfânta Liturghie celebrată de părintele nostru paroh și pr. Petru Beșleagă, paroh de Tămășeni.

Miercuri, cu emoție și entuziasm am pornit spre Cheile Bicazului, Lacul Roșu și barajul de la Bicaz. Pentru cei mai mulți dintre noi a fost pentru prima dată când am văzut locuri atât de minunate.

Mulțumim părintelui paroh Petrică, surorilor, binefăcătorilor și tuturor celor care au contribuit și contribuie în continuare la creșterea noastră umană și spirituală.

"Dacă astăzi nu sunt sfânt, nu sunt nimic!"

Copiii din Slănic Moldova

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 iulie - 5 august: Slănic Moldova: Campusul "Sfinții, prietenii copiilor"


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat