Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Barați: Itinerar de rugăciune și voie bună

În perioada 20-23 iulie 2015, grupul de ministranți și copiii din Parohia Barați care participă zilnic la sfânta Liturghie și sfântul Rozariu au participat la un itinerar de rugăciune și voie bună pe un traseu ce a cuprins: Cheile Bicazului, salina din Praid, mănăstirea "Sfântul Iosif" din Odorheiu Secuiesc, orașul Sighișoara, traseul montan spre vârful Mădărași din munții Harghitei, biserica și mănăstirea din Șumuleu Ciuc, lacul "Sfânta Ana" și sanctuarul "Fericitul Ieremia" din Onești.

După o pregătire prealabilă, copiii, însoțiți de un grup de animatori și de pr. paroh Andrei Cocianga, au pornit într-un itinerar de rugăciune și voie bună, încurajați fiind și de dorința de a respira o atmosferă mai răcoroasă, departe de canicula pe care au lăsat-o acasă.

Emoțiile s-au simțit încă de la primele ore ale dimineții, când liniștea dintr-o zi de luni dimineață, din vacanța mare, a fost întreruptă de glasurile copiilor, care s-au adunat cu mic cu mare în curtea parohiei, iar mai apoi la sfânta Liturghie, în așteptarea semnalului de plecare.

Și așa a început, ca într-o poveste, dar cu personaje reale și locuri la fel de reale, pe care copiii le-au întâlnit, mulțumind mereu lui Dumnezeu și Maicii preasfinte pentru această lume frumoasă din care și ei fac parte.

Efortul și rugăciunea le-au fost mereu răsplătite atât de generozitatea oamenilor pe care i-au întâlnit, așa cum au fost surorile din mănăstirea greco-catolică din Odorheiu Secuiesc, unde au primit găzduire, cât și de frumusețile naturii pe care le-au văzut. La mănăstirea din Odorheiu Secuiesc, copiii au simțit cum Dumnezeu lucrează prin providența sa, care le-a oferit ca dar al cerului o casă copiilor aflați în dificultate, precum și celor care vor să se simtă mai aproape de cer.

Un moment aparte al acestui periplu l-a constituit întâlnirea copiilor cu episcopul emerit de Civitavecchia, Mons. Girolamo Grillo, care se afla la Odorheiu Secuiesc și care, cu emoție, la predică, a relatat cum o statuetă a sfintei Fecioare Maria a lăcrimat în mâinile sale cu lacrimi de sânge, și i-a îndemnat pe copii s-o iubească pe Maria, chemând-o mereu în ajutor prin rugăciunea "Bucură-te, Marie".

Emoționantă a fost, de asemenea, vizita la sanctuarul din Șumuleu Ciuc, unde copiii s-au rugat sfântul Rozariu în fața statuii sfintei Fecioare Maria.

La finalul acestor zile, vizitând sanctuarul "Fericitul Ieremia" din Onești, mulțumirile copiilor s-au îndreptat din nou către Dumnezeu, prin mijlocirea fratelui Ieremia, pentru toate binefacerile primite și către sfânta Fecioară Maria, care i-a însoțit mereu cu ocrotirea ei de mamă. Un gând de prețuire a fost adresat sponsorilor și organizatorilor.

Pr. Andrei Cocianga

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20-23 iulie: Barați: Itinerar de rugăciune și voie bună


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat