Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Rylko: "ZMT de la Cracovia va fi un Jubileu al tinerilor"

"ZMT de la Cracovia va fi un adevărat Jubileu al tinerilor la nivel mondial". Este ceea ce scrie cardinalul Stanislaw Rylko, președinte al Consiliului Pontifical pentru Laici, într-un mesaj la un an de Ziua Mondială a Tineretului, a doua în Polonia după cea din 1991 celebrată la Czestochowa.

La Cracovia, subliniază cardinalul după cum prezintă Radio Vatican, "tinerii vor fi chemați să reflecteze asupra temei «milostivirii ca un ideal de viață și criteriu de credibilitate pentru credința noastră»". De la Cracovia, adaugă el, "va trebui să se răspândească în lumea întreagă mesajul, încărcat de speranță, al iubirii milostive a lui Dumnezeu față de fiecare om de pe pământ". Centru spiritual al acestui Jubileu al tinerilor, scrie cardinalul Rylko, "va fi Sanctuarul Divinei Îndurări și al sfintei Faustina Kowalska, apostolă a Divinei Îndurări, inaugurat de sfântul Ioan Paul al II-lea în 2002".

În sanctuar, evidențiază el, "va fi pregătit și un mare «Centru al milostivirii» cu numeroase confesionale unde tinerii vor avea posibilitatea de a se apropia de sacramentul reconcilierii în diferite limbi". Și la ZMT de la Cracovia, în locul marii adunări conclusive a tinerilor denumit Campus Misericordiae, informează cardinalul polonez, "va fi pregătită o simbolică Poartă Sfântă, ca semn vizibil al caracterului jubiliar al evenimentului".

Francisc, însoțit de câțiva tineri, va trece prin această Poartă la începutul veghii de rugăciune de sâmbătă 30 iulie 2016, veghe care va culmina cu adorația euharistică. În sfârșit, duminică 31 iulie 2016, după Euharistie, papa va încredința la cinci perechi de tineri din cele cinci continente niște făclii aprinse, simbol al focului milostivirii adus de Cristos și îi va trimite pe tineri în toată lumea ca martori și misionari ai Divinei Îndurări.

Și la nici măcar 24 de ore de la "click-ul" papei Francisc, sunt deja 240 de "macro-grupuri" care au demarat practica de înscriere la Ziua Mondială a Tineretului de la Cracovia de anul viitor. În detaliu - explică la Osservatore Romano cei care se ocupă de portalul dedicat evenimentului - este vorba de circa 45.000 de persoane și de 300 de voluntari. Astfel a început, cu un mare entuziasm, numărătoarea inversă. Pentru exact un an - de la 26 la 31 iulie 2016 - noile generații se vor aduna la Cracovia pentru a treizeci și una ZMT. Se vor aduna în jurul papei, primul înscris ca pelerin la întâlnirea care, din însăși decizia sa, se va desfășura sub semnul milostivirii.

(După Vatican Insider, 27 iulie 2015)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat