Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Siret: Vizita PS Petru Gherghel la Surorile Dominicane

Miercuri, 1 iulie 2015, noi, Surorile Dominicane ale Sfintei Fecioare a Rozariului împreună cu pr. paroh Iosif Irinel Iosub, ne-am bucurat de vizita Excelenței Sale Petru Gherghel, episcop de Iași, care a venit la Siret însoțit de pr. Alois Fechet, vicar episcopal.

Joi, 2 iulie, am început ziua cu expunerea preasfântului sacrament în biserica din localitate, lucru care se obișnuiește în comunitatea noastră de cinci ani de zile în fiecare zi de joi. La adorația euharistică au participat și un număr important de copii, tineri și adulți cărora Preasfințitul le-a distribuit diferite iconițe cu imaginea Maicii Domnului, a bunului păstor și a episcopului martir fericitul Anton Durcovici.

După recitarea Laudelor împreună cu credincioșii, Preasfințitul s-a deplasat la casa noastră unde a celebrat sfânta Liturghie în capela surorilor dominicane, adresându-ne la predică îndemnuri părintești pline de învățături utile pentru viața creștină a persoanelor consacrate. Au urmat diferite discuții referitoare la activitatea noastră aici, la Siret, sau în filiale, trecând în revistă bucuriile, satisfacțiile, dar și preocupările privind construcția noii grădinițe pentru care s-a turnat deja o parte din fundație.
 

Mulțumim Excelenței sale care a venit în comunitatea noastră pentru a face o vizită paternă părintelui paroh și pentru a ne încuraja și pe noi, surorile dominicane, în slujba noastră de dăruire lui Dumnezeu și aproapelui.

Profitam de această frumoasă ocazie pentru a ura în numele părintelui paroh, a noastră și a întregii comunități catolice din Siret la mulți și fericiți ani cu ocazia împlinirii a 75 de ani de viață, 50 de ani de preoție și 25 de ani de episcopat. La mulți și fericiți ani, Excelență!

Surorile Dominicane


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat