Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna iulie 2015

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna iunie 2015, nr. 7 (307) din anul XXVI al seriei noi.

La pagina 3 putem găsi un articol intitulat "Ad multos felicesque annos, Preasfințite Petru!", pregătit de Preasfințitul Aurel Percă, la triplul jubileu al episcopului Gherghel, care a sărbătorit 25 de ani de episcopat, 50 de ani de preoție și 75 de ani de viață.

În cadrul rubricii "Actualitate" vom putea găsi articolele: "Au fost hirotoniți 16 preoți" și "Papa la Sarajevo", pregătit de părintele Claudiu Bulai.

La paginile 6-7 vom putea găsi un interviu luat papei Francisc, intitulat "Îmi lipsește mersul pe străzi", textul fiind tradus de părintele Mihai Pătrașcu.

La pagina 8 vom putea citi articolul "Liturghie în fața giulgiului din Torino", pregătit de părintele diacon Francisc Benedict, tot pe aceeași pagină vom putea găsi și articolul "Celebrarea Mirului la Torino", pregătit de părintele Gheorghe Miclăuș.

La pagina 9 vom putea urmări articolul "Conferirea Mirului la Roma", pregătit de părintele Adrian Blăjuță, iar pe aceeași pagină vom putea găsi și articolul "Vizită în Sardinia", pregătit de părintele Ciprian Petre.

La pagina 10 vom putea citi un articol în care este prezentată a doua enciclică a papei Francisc intitulată "Laudato si", pregătit de părintele Claudiu Bulai, iar pe aceeași pagină, la rubrica "E bine de știut", vom putea găsi articolul "Chipul milostivirii divine", pregătit de părintele Iosif Iacob.

La pagina 11, în cadrul rubricii "Figuri ilustre", vom putea găsi articolul "Pr. Iacob Ferenț", pregătit de domnul doctor Dănuț Doboș.

În cadrul rubricii "Mesajul sfinților", de la pagina 12, vom putea găsi articolul intitulat "Far al credinței", pregătit de domnul Dănuț Doboș.

Părintele Iosif Dorcu continuă serialul "Sanctuare" cu prezentarea unui sanctuar din Columbia: Las Lajas.

Revista ne prezintă în continuare rubrica adresată familiilor care este în grija părintelui dr. Felician Tiba, în acest număr fiind propus articolul "Familia în drum spre Butea".

În continuare vom putea găsi povestea "Micul emigrant" care este dedicată copiilor fiind pregătită de Bronislav Falewski, iar în imediata pagină vom putea găsi articolul "Sărbătoarea copiilor", pregătit de Raluca Cocuț.

În următoarea pagină vom întâlni rubrica dedicată tinerilor îngrijită de părintele Felix Roca, intitulat "Profeți și martori ai speranței".

La pagina 18, în cadrul rubricii dedicate vieții consacrate, vom putea găsi mărturia pregătită de sora Maria Michela Martinello și care are titlul "Fiecare persoană și fiecare moment sunt un dar".

La pagina 19 vom putea găsi un articol dedicat Întâlnirii Naționale a Tineretului Catolic care va avea loc la Cluj-Napoca cu titlul "Căutători de fericire", pregătit de părintele Felix Roca, și tot aici, în cadrul rubricii "Tablete spirituale", vom găsi articolul intitulat "Căi sofisticate", pregătit de părintele Cristian Chinez.

La pagina 20, în cadrul rubricii "Misiuni", vom putea găsi un interviu luat părintelui Isidor Mîrț care s-a întors de curând din Kenya, cu titlul "Copiii sunt copii și în Africa...", pregătit de părintele Florin-Petru Sescu.

Ca de obicei, revista conține rubricile tradiționale "Știri", "În apărarea sănătății" cu articolul intitulat "Răul de mișcare" pregătit de dr. Bianca Hanganu, "Poșta redacției", "Sfânta Scriptură", "Noutăți editoriale", "Concurs" și "Rebus", ultima rubrică fiind susținută de părintele Emanuel Imbrea.

Pe deplin însetați de pace, doresc să vă urez o lectură plină de roade în inimile tuturor creștinilor!

Ionuț-Gabriel Giurgică

* * *

Pentru abonamente la revista "Lumina creștinului" și la celelalte publicații ale Editurii "Presa Bună" consultați pagina de abonamente.


 

lecturi: 30.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat