Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Rotunda: Sărbătoarea Copiilor 2015 - "Isus e în inima mea!"

Sâmbătă, 6 iunie 2015, a avut loc evenimentul mult așteptat an de an de cei mici: Sărbătoarea Copiilor din Dieceza de Iași. În acest an, activitatea s-a desfășurat la Rotunda (NT), în Parohia "Sfântul Francisc de Assisi". La sărbătoare au participat peste 3.200 de copii, alături de aproximativ 500 de animatori, de preoții și persoanele consacrate care i-au însoțit.

Zumzetul pe străzile din Rotunda a început încă de vineri după-amiază, când în localitate au ajuns voluntari din întreaga dieceză, pentru a da o mână de ajutor la desfășurarea evenimentului organizat în detaliu de Oficiul pentru Pastorația Tineretului, reprezentat de părintele Felix Roca, în colaborare cu parohia gazdă, prin prezența părintelui paroh Carmil Duma.

A fost o sărbătoare frumoasă, plină de chipuri vesele și senine, ca și cerul care le-a stat deasupra cu un soare puternic întreaga zi! Deși treziți dis-de-dimineață, copiii sosiți la Rotunda radiau energie și bună dispoziție. Cei din Pașcani au deschis porțile sărbătorii, fiind primii sosiți. Au dansat alături de gazde, au cântat, au aplaudat pe cei mai talentați dintre ei. Startul a fost dat de cei din Rotunda, invitând toți participanții la înviorarea de dimineață. Pe scenă au urcat apoi un grup de copii din Butea, care au continuat activitatea fizică, împărțind energie în mulțime și printre voluntari.

La sfânta Liturghie, prezidată de PS Petru Gherghel, episcop de Iași, alături de preoți din întreaga dieceză, copiii s-au rugat împreună pentru părinții și prietenii lor, dar și pentru cei care nu se pot bucura alături de ei de această zi deosebită. La cuvântul de învățătură, PS Petru le-a vorbit despre comoara pe care fiecare dintre ei o tăinuiește în inima sa. Le-a amintit cât de importanți sunt ei pentru familie, pentru Biserică și mai ales pentru Dumnezeu și i-a încurajat să nu îl lase niciodată pe Isus deoparte, orice ar spune sau ar face. Adevăratul bine nu îl poți face decât avându-l pe Isus în inima ta!

Alături de copiii din corul reunit care a animat sfânta Liturghie, toți cei prezenți au cântat Domnului plini de însuflețire, înconjurând altarul de la Rotunda cu voie bună și multe, multe zâmbete.

Nici la Festivalul Copiilor nu a lipsit buna dispoziție. Alături de cei care au urcat pe scenă, fiecare dintre cei prezenți a cântat, a dansat, a râs. Au fost la teatru, la concerte, la mari spectacole de dansuri și cântece populare. Niciun picioruș n-a stat locului, mișcându-se involuntar la sunetele vesele din boxe, pe ritmul muzicii. Atmosfera întreagă a vibrat la strigătele mândre ale copiilor cu parohia din care fac parte.

Nici voluntarii n-au rămas imuni la bucuria sărbătorii. S-au pierdut printre copii, au "împrumutat" din energia lor. "Toți par mai frumoși când îmbracă haina voluntariatului", ne-a mărturisit Andra, fascinată de bucuria dăruirii oferită de această minunată oportunitate de slujire.

S-au legat prietenii noi și s-au construit amintiri frumoase! Cu siguranță că fiecare dintre copiii care au fost prezenți la Rotunda s-a întors acasă cu multe lucruri de povestit părinților și colegilor! Și bucuria nu a fost numai a copiilor! Preoții ne-au mărturisit și ei, entuziasmați: "N-aș fi vrut să ratez ziua asta pentru nimic!" A fost o zi cu adevărat deosebită, plină de frumos și bucurie! Aceeași bucurie o vor purta în fața icoanei Sărbătorii Copiilor și anul viitor, când evenimentul va avea loc la Nicolae Bălcescu (BC).

Raluca Cocuț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 iunie: Rotunda: Sărbătoarea Copiilor 2015

* * *

Mesajul Preasfințitului Petru Gherghel pentru Sărbătoarea Copiilor de la Rotunda


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat