Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Valea Mică: Prima sfântă împărtășanie

Duminică, 28 iunie 2015, la Valea Mică, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 10,00, nouă suflete nevinovate l-au primit pe Isus pentru prima oară din mâinile păstorului lor sufletesc, părintele paroh Iosif Agiurgioaei.

După o temeinică pregătire și lungi zile de așteptări, pentru cei nouă copilași ziua cea mai fericită, cum au declarat ei, a sosit în sfârșit. Zi după zi, au privit lumea care se apropia de sfântul altar pentru sfânta Împărtășanie și s-au întrebat: "Când va veni momentul nostru?" Și iată că această zi a sosit. Pentru ei, 28 iunie 2015 va rămâne o amintire minunată. Spun minunată pentru că Isus pe care la-au așteptat atâta timp, Isus care le-a promis că va veni în sufletul lor, le-a dat întâlnire pentru această zi și s-a ținut de promisiune. Isus a venit și a fost prezent la întâlnire așa cum a promis. S-a bucurat enorm pentru că a fost așteptat cu mare drag de cei nouă copilași care purtau îmbrăcăminte albă asemeni unui crin alb, iar soarele din înaltul cerului strălucea bucuros luminând mai intens sufletele lor calde și inocente. Toată această atmosferă de sărbătoare a fost susținută de întreaga comunitate, care a trăit bucuria și emoția acestei zile.

Părintele paroh s-a adresat celor nouă copii spunându-le să nu uite niciodată această zi. Să-și păstreze sufletul curat și nepătat asemeni crinului alb, iar când răul va încerca să se apropie de ei să lupte cu arma lui Cristos, rugăciunea. În cadrul omiliei, părintele paroh i-a purtat pe copii într-un frumos exemplu al unui copil pe nume Martin. Acesta a descoperit "drumul care nu ducea nicăieri". Un drum pe care a putut merge doar el pentru că era sincer, statornic și nevinovat, în schimb toți cei care-l întrebau cum este acest drum nu puteau ajunge la destinație pentru că întâlneau în cale o mare barieră. Părintele i-a îndemnat pe copii să fie statornici și încrezători, rugăciunea să fie baza vieții lor, iar Isus să le fie păstor și călăuzitor tot restul vieții. Atâta timp cât se vor apropia de Isus în sfânta Împărtășanie, Isus nu-i va dezamăgi, va merge alături de ei și le va arăta drumul cel bun și sigur în viață.

La final de sărbătoare, mulțumirile au venit în primul rând către părintele paroh care a fost alături de cei nouă copii în tot acest timp, pregătindu-i și susținându-i moral pentru marele pas ce urmau să-l facă. De asemenea, mulțumirile au venit și către toți cei care s-au implicat pentru ca sărbătoarea acestei zile să fie frumoasă, deosebită și neuitată. Dumnezeu să binecuvânteze munca tuturor, să le dea putere și curaj pentru a trece peste obstacolele vieții cu multă putere și încredere.

Prof. Angelica Șarig

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28 iunie: Valea Mică: Prima sfântă împărtășanie


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat