Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău "Sfântul Nicolae": Campusul copiilor Cu Isus creștem frumos

În perioada 22-28 iunie 2015, imediat după terminarea școlii, în Parohia Catolică "Sfântul Nicolae" din Bacău s-a desfășurat campusul pentru copii "Cu Isus creștem frumos".

Vara este timpul vacanțelor, al distracțiilor, al copiilor. Elementele cele mai importante pentru un campus de vară sunt: o poveste captivantă, care să intre in inimile tuturor copiilor, multe bansuri și melodii care să aducă mirosul verii care abia a început, patru echipe, viu colorate, în frunte cu animatori entuziasmați care doresc sa împărtășească cele mai frumoase gânduri ale lui Isus și ale prietenilor lui.

Un astfel de campus "Vara împreună" a avut loc și în parohia noastră. Timp de o săptămână, 140 de copii, îndrumați de preoții vicari, de părintele decan Isidor Dâscă și de un număr de 30 de animatori, au dat startul vacanței de vara.

"O zi frumoasă" a fost ales imnul campusului, iar versurile frumoase și mișcările antrenante ale cântecului au stârnit interesul copiilor.

Fiecare zi a fost marcată de sceneta "Micul prinț", din care copiii au învățat cum trebuie să se ferească de vicii, de "baobabii" din scenetă. Cei mici au învățat ce înseamnă prietenia adevărată, umilința, modestia, dar și responsabilitatea. Cea mai îndrăgită temă a fost dată de cuvintele recomandate de Papa Francisc: "Te rog", "Mulțumesc", "Iartă-mă".

Pe lângă momentele de formare, au fost multe jocuri distractive și bansuri, care i-au antrenat pe acești mici îngerași.

De asemenea, au avut loc ateliere interesante: pictura, unde copii au desenat scenele din "Micul Prinț", scooby-doo, atelierul de brățări făcute manual, arte plastice, origami, artă fotografică, improvizație, jocuri de dezvoltare personală.

În fiecare zi, am început activitățile cu rugăciunea de dimineață și am participat ori la sfânta Liturghie, ori la un moment de adorație în biserica veche "Sfântul Nicolae".

Cred că ziua cea mai frumoasă zi a fost aceea în care am pornit în drumeție de la Sărata, peste dealuri, la Măgura Verde. Atâtea momente frumoase, pe care nu le putem uita!

Veselia care se citea pe chipurile copilașilor ne-au arătat că s-au bucurat de această săptămână și că vor reveni la următoarele activități organizate în cadrul Bisericii.

Melinda Iojă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22-28 iunie: Bacău "Sfântul Nicolae": Campusul copiilor Cu Isus creștem frumos


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat