Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Video-mesaj al Sfântului Părinte Francisc pentru vizita de sâmbătă, 6 iunie, la Sarajevo (2 iunie 2015)

Iubiți frați și surori,

Mai sunt câteva zile până la călătoria care mă va duce în mijlocul vostru, la Sarajevo. Acest gând îmi dă bucurie și doresc încă de acum să adresez salutul meu cel mai cordial vouă tuturor care trăiți în acest oraș și în Bosnia și Herțegovina.

Vin printre voi, cu ajutorul lui Dumnezeu, pentru a întări în credință pe credincioșii catolici, pentru a susține dialogul ecumenic și interreligios și mai ales pentru a încuraja conviețuirea pașnică în țara voastră. Vă invit să vă uniți cu rugăciunile noastre, pentru ca această călătorie apostolică să poată produce roadele sperate pentru comunitatea creștină și pentru întreaga societate.

"Pacea să fie cu voi". Acesta este motoul vizitei mele. Sunt cuvintele cu care Isus înviat i-a salutat pe discipolii săi când a apărut în mijlocul lor în cenacol, în seara de Paște. El, Domnul, forța și speranța noastră, e cel care ne dăruiește pacea sa, pentru ca să o primim în inima noastră și să o răspândim cu bucurie și cu iubire.

Din partea mea, mă pregătesc să vin printre voi ca un frate mesager al păcii, pentru a exprima tuturor - tuturor! - stima mea și prietenia mea. Aș vrea să vestesc fiecărei persoane, fiecărei familii, fiecărei comunități milostivirea, duioșia și iubirea lui Dumnezeu.

Iubiți frați din Bosnia și Herțegovina, vă asigur pe voi toți de afectul meu și de puternica mea apropiere spirituală. Vă încurajez pe voi, catolicii, să fiți alături ce concetățenii voștri ca martori ai credinței și ai iubirii lui Dumnezeu, lucrând pentru o societate care să meargă spre pace, în armonie și în colaborare reciprocă.

Așteptând să vă întâlnesc, invoc asupra orașului Sarajevo și asupra întregii țări binecuvântarea Domnului și ocrotirea maternă a Fecioarei Maria. Mulțumesc și pe curând!

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat