Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Hramul Fraților Școlilor Creștine

Vineri, 15 mai 2015, cu ocazia sărbătorii Sfântul Ioan de La Salle, patronul special al educatorilor creștini, Preasfințitul Petru Gherghel a inaugurat vizitele promise comunităților religioase în anul vieții consacrate, vizitând comunitatea La Salle din Iași, prezidând sfânta Liturghie de hram și împărtășind momente de bucurie cu frații, colaboratorii, beneficiarii și prietenii familiei lasalliene.

La începutul sfintei Liturghii, fr. Juan, directorul comunității, a prezentat date proaspete despre frați și operele educative lasalliene în lume și i-a invitat pe cei prezenți să înalțe imnuri de laudă lui Dumnezeu pentru marele dar făcut Bisericii prin persoana sfântului Ioan de La Salle și totodată pentru carisma educației, mai ales în slujba celor mai vulnerabili.

În cuvântul de învățătură, pr. prof. Iosif Antile a subliniat importanța și necesitatea educației umane și creștine atât pe vremea sfântului Ioan de La Salle, cât și in timpurile noastre, și că noi toți suntem responsabili de educația generațiilor prezente și viitoare.

În încheiere, Preasfințitul Petru Gherghel, amintind importanța pe care Conciliul Vatican II o acordă educației, a exprimat un cuvânt de prețuire și recunoștință fraților pentru slujirea lor educativă și i-a încurajat să continue pe mai departe această carismă a sfântului Ioan de La Salle. Ca semn al acestei prețuiri, episcopul a înmânat fratelui Juan, ca reprezentant al familiei lasalliene în Iași, crucea omagială a fericitului episcop Anton Durcovici, fost elev al fraților din școlile arhiepiscopale de la București.

Fr. Iosif Beda, FSC


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat