Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Cursurile diecezane pentru logodnici

Sâmbătă, 16 mai 2015, începând cu ora 9.00, până la ora 16.00, la centrul Parohiei "Sf. Nicolae" din Bacău, Oficiul pentru Pastorația Familiei și a Laicilor, din cadrul Episcopiei de Iași, a ținut cursuri de formare umană pentru logodnici. Au participat zece perechi de tineri din mai multe parohii ale decanatelor din zona Bacău. Cursul are loc după cele de la Iași și Traian și vor continua și în lunile iunie, iulie și august, în aceleași localități.

Încă de dimineață, pr. dr. Felician Tiba, după ce noi, tinerii participanți, ne-am dus cu ideile noastre și am încercat pentru ceva timp să ni le păstrăm, până la final, ne-a convins că sacramentul căsătoriei și apoi realitatea concretă a vieții de familie, nu era ceea ce știam noi, ci, după multă muncă, trebuie să o transformăm în ceea ce a dorit Dumnezeu încă de la începutul creației, și anume, să facem din ea o comunitate de iubire, de viață și de comuniune. Celălalt de lângă noi e darul lui Dumnezeu pentru noi, oferit pentru a-l prețuit, nu pentru a-l folosi.

După două ore alături de pr. Felician, care au trecut ca zece minute, a fost rândul doamnei Maria Gherghel, care, de asemenea, ne-a convins cu privire la validitatea metodelor naturale de concepere, ne-a vorbit despre frumusețea și sacralitatea actului conjugal, iar la final ne-a dorit să avem copii frumoși și doar dacă e posibil, și cuminți.

Partea psihologică a cursului a fost asigurată de doamna Mihaela Gemine, specialist în psihologia familiei, care, la rândul ei, prin tehnici specifice, ne-a determinat să ne cunoaștem mult mai bine decât aveam impresia că ne-am cunoscut până în acel moment. Și noi credeam că le știm pe toate unul despre celălalt!

Ultima oră de curs a fost asigurată de către familia Mate, foarte bine ancorată atât în realitatea spirituală, cât și în cea umană și socială. Soții Mate, alături de cei doi copii ne-au împărtășit din bucuriile lor, din temeri și din speranțe și ne-a asigurat că viața de familie este frumoasă, dar ca tot ceea ce este frumos, necesită și multă muncă.

Îi sfătuim pe tinerii care se căsătoresc anul acesta, dar și familiile deja constituite, să participe la aceste cursuri. Sunt multe lucruri noi, unele spuse cu mult curaj, cele mai multe din ele, foarte bine venite, astfel încât, la final, cel puțin din cele zece perechi participante, niciuna nu a regretat timpul petrecut la sediul Decanatului de Bacău.

Mulțumim și părintelui Dâscă pentru că ne-a primit cu bucurie în aula "Sfânta Tereza a Pruncului Isus".

Iuliana și Mihai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16 mai: Bacău: Cursurile diecezane pentru logodnici


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat