Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Întâlnire dintre seminariștii diecezani din Iași și seminariștii franciscani din Roman

În solemnitatea Înălțării Domnului Isus Cristos la cer (joi, 14 mai 2015), seminariștii Institutului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași au avut bucuria de a primi vizita seminariștilor Institutului Teologic Franciscan din Roman, un moment deosebit, deoarece aceștia au avut ocazia să-și împărtășească propriile experiențe și să petreacă un timp împreună, în comuniune și prietenie.

În cursul dimineții, seminariștii diecezani și cei franciscani au participat la sfânta Liturghie celebrată de Preasfințitul Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, alături fiindu-i părinți profesori și formatori din cadrul Institutului din Iași, cât și grupul de părinți formatori care i-a însoțit pe seminariștii din Roman în această vizită la Iași.

În omilia Excelenței sale, PS Aurel Percă a subliniat importanța acestei solemnități pentru viața Bisericii, pentru fiecare credincios în parte, dar mai ales pentru acei care se pregătesc pentru sfânta Preoție. Înălțarea lui Isus Cristos la cer înseamnă intrarea acestuia în glorie, unde șade de-a dreapta Tatălui, și începutul activității sale cerești pentru noi: dacă întreaga sa activitate pe pământ a fost orientată spre sfințirea noastră, de asemenea înălțarea sa la cer este pentru noi un prilej de bucurie, pentru că astfel am primit garanția intrării noastre în gloria Domnului - prin Isus Cristos înălțat, noi am devenit vrednici să stăm în fața tronului lui Dumnezeu.

Preasfințitul a transmis și un mesaj pentru seminariștii celor două institute, subliniind că sărbătoarea de astăzi ne cheamă la o misiune specială, aceea de a duce vestea cea bună tuturor oamenilor, de a edifica societatea în spirit de pace și dreptate; ca viitori preoți, seminariștii trebuie să dea mărturie despre Isus Cristos înviat și înălțat la cer, astfel încât să devină pentru aproapele o lumină călăuzitoare spre Dumnezeu.

După celebrarea euharistică, seminariștii s-au "confruntat" la un meci de fotbal, care pe cât a fost de intens, pe atât a fost de minunat, atmosfera fiind întreținută de cântece și încurajări din partea galeriilor celor două echipe. Victoria a fost de partea seminariștilor franciscani, care au reușit să-și apere "titlul" pe care l-au câștigat anul trecut la Roman, când au primit vizita seminariștilor diecezani.

Programul de după amiază a oferit ocazia ca seminariștii celor două institute să petreacă în comuniune și prietenie, împărtășind experiențe și bucurându-se de momente frumoase împreună.

La sfârșitul vizitei, cu toții ne-am luat rămas bun cu promisiunea că ne vom revedea peste un an la Roman.

Michail Iulian Echert

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 mai: Iași: Întâlnire dintre seminariștii diecezani din Iași și seminariștii franciscani din Roman


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat