Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": Aurel Bacciarini, episcop

Editura "Presa bună" anunță apariția cărții Aurel Bacciarini episcop, scrisă de pr. Carlo De Ambrogi și tradusă în limba română de pr. Cristinel Fodor.

Autorul acestei cărți, Carlo De Ambrogi, ne prezintă în această carte viața episcopului Aurel Bacciarini în două părți: prima parte fiind axată pe copilăria și perioada din seminar până la hirotonirea sa ca preot din iunie 1897; iar a doua parte îl prezintă pe părintele Aurel Bacciarini ca "păstor și victimă" așa cum îi poartă și titlul cea de a doua parte a acestei cărți în care primind diferite misiuni - paroh, formator și episcop - se oferă cu totul lui Dumnezeu pentru a putea cârmui cât mai bine turma ce i-a fost încredințată.

În România, de numele acestui episcop (născut la 8 noiembrie 1873 și decedat la 27 iunie 1935) este legat Institutul Secular "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", pe care l-a înființat în Elveția, la Lugano, împreună cu sr. Maria Motta, la 21 ianuarie 1926 și care a primit aprobarea pontificală la 1 februarie 1948. După Elveția, institutul s-a răspândit și în România, începând din anul 1996, mai întâi în Ardeal, dar apoi și în Dieceza de Iași, unde a găsit numeroase vocații, credincioase catolice din Bacău, Buruienești, Butea, Focșani, Huși, Iași, Onești, Roman, Sagna, și alte câteva localități moldave făcând profesiunea perpetuă de "terezine". La nivel național, conform site-ul institutului, www.terezine.ro, sunt 116 terezine, dintre care 97 cu voturi perpetue, iar restul aspirante. În prezent, institutul este condus de sr. Maria Teresa Candian din Lugano, Elveția, care vizitează de mai multe ori pe an comunitățile din România.

Autorul Carlo De Ambrogi la finalul primei părți după hirotonirea părintelui Aurel Bacciarini ca preot și celebrarea primei sfinte Liturghii în biserica parohială din Lavertezzo ne relatează: "Va păstra în inimă impresiile intime și cerești de la acea primă jertfă euharistică și, în același timp, își propune să celebreze cu sfințenie orice sfântă Liturghie și să o trăiască zilnic, ca și cum ar fi prima, unica, ultima Liturghie", ceea ce a și făcut până la 27 iunie 1935.

Ionuț-Gabriel Giurgică

* * *

Aurel Bacciarini, episcop,
Carlo De Ambrogi, Ed. "Presa Bună", 2015, 12x17 cm, 54 p., 4 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 45.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat