Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Zaragoza: Hramul comunității catolice

Duminică, 10 mai 2015, comunitatea catolicilor români din Zaragoza, în Spania, a îmbrăcat haine de sărbătoare, cu prilejul celebrării hramului Sfânta Fecioară, Maica Unității.

Sfânta Liturghie a deschis ușa sărbătorii zilei, prin participarea credincioșilor, mici și mari, cu bucuria de a fi împreună într-o frumoasă zi a lunii mai, dar nu o zi oarecare.

Am avut bucuria de a fi înconjurați la masa euharistică de cucernicii părinți: pr. Leonard Diac, cel care a prezidat sfânta liturghie, pr. Javier Perez Mas, vicar episcopal al Diecezei de Zaragoza, pr. Nicolae Țâmpu, pr. Marcelin Rediu, aflat în vizita în Spania, pr. Adrian Burcă și pr. Ionel Jicmon, pastorul comunității noastre.

Pregătirile pentru această zi deosebită au fost pe măsură. Corul comunității a reușit să înalțe sufletele celor prezenți, prin cântări alese, copiii și tinerii au dat și ei o mână de ajutor, prin participarea activă a momentelor liturgice, și nu numai.

În predica sa, pr. Nicu a subliniat cât de important este să avem unitatea în familie, în comunitate... Când se vorbește despre unitate, ne vin în minte cuvintele dezbinare, neînțelegere. Suntem oameni, greșim și de multe ori întâlnim divergente și între catolici.

Să cerem Maicii Preacurate unitatea de care avem mare nevoie, astfel va domni pacea, liniștea, vorbă bună. Prin Maria ajungem la Isus, ajungem la mântuire, care e scopul vieții noastre.

După sfânta Liturghie, pr. Ionel a invitat pe toți cei prezenți la o agapă frățească, care a constat în bucate tradiționale, pregătite de gospodinele comunității, dar nu înainte de a urmări o suită de dansuri populare a grupului de artiști, mici și mari, ai comunității, care au fost la înălțime.

Mulțumim Domnului pentru ocazia minunată de a fi împreună în această zi și ne încredințăm ajutorului Mariei în continuare, cerându-i în rugile noastre unitatea.

Comunitatea din Zaragoza

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10 mai: Zaragoza: Hramul comunității catolice


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat