Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Valea Mică: Hramul comunității

Duminică, 10 mai 2015, a fost o zi binecuvântată și însorită pentru întreaga suflare din Valea Mică. Parohia păstorită de pr. paroh Iosif Agiurgioaei a sărbătorit hramul comunității, avându-l ca patron și model pe fericitul Ieremia, iar sfânta Liturghie de la ora 11.00, a adunat în jurul sfântului altar o mulțime de credincioși din comunitate, dar și din comunitățile vecine.

Ziua se prevestea a fi frumoasă, doar câteva umbre de nori, traversau cerul lin în ziua de sărbătoare a comunității. Însă, așa cum era de așteptat, ziua a fost minunată, cu soare frumos, zâmbitor, chiar puțin mai arzător.

Sfânta Liturghie prezidată de părintele decan a reprezentat hrană spirituală pentru credincioșii prezenți, o Liturghie binecuvântată, care a îmbogățit sufletele tuturor cu seva harului divin.

Cuvântul de învățătură al părintelui paroh de la Ciucani s-a centrat pe viața fericitului Ieremia, românul nostru care a știut să-și aleagă calea cea bună și dreaptă, urmând cu credință vocea sfintei Fecioare Maria, mama noastră cerească. Fiind și luna mai, preotul predicator a ținut să amintească copiilor, tinerilor și adulților că, prin Maria și cu ajutorul ei, pot rezolva problemele și grijile care dau târcoale tuturor în funcție de vârsta pe care o are fiecare. Încrederea în Maria ne ajută să rezolvăm rebusul vieții, punând în ordine cuvintele, astfel încât careul secret să devină înțeles, prin vocea interioară care ne îndeamnă pe fiecare la rugăciune și adorație. De asemenea, părintele a reamintit și faptul că fericitul Ieremia, patronul comunității, a fost un mare cinstitor al preacuratei Maria, fapt pentru care Mama Fiului lui Dumnezeu i s-a arătat în splendoarea fericirii cerești. Astăzi, când viața ni se pare atât de zbuciumată, Maria este calea spre calm, înțelegere, încredere și iubire.

Mulțumirile adresate de părintele paroh Iosif Agiorgioaei s-au îndreptat către toți cei care i-au fost alături pentru ca sărbătoarea să fie reușită. De asemenea, a mulțumit din suflet părintelui decan, părintelui predicator și tuturor preoților care au fost prezenți. Prezența lor a contribuit la frumusețea acestei sărbători, pentru că orice sărbătoare creștină de acest gen, se centrează pe celebrarea sfintei Liturghii, iar cei care o celebrează sunt păstorii noștri sufletești, păstori care ne ghidează sufletele spre frumusețea raiului.

Îi mulțumim bunului Dumnezeu pentru această zi minunată, mulțumim sfintei Fecioare Maria care ne-a adunat în jurul altarului de la Valea Mică. O rugăm să ne susțină și să mijlocească la Fiul ei pentru noi fiecare, pentru cei plecați în lume, pentru ca toți să-și găsească liniștea și optimismul în fiecare moment al vieții.

Domnul să ne binecuvânteze și să ne dea sănătate pentru ca și anul care vine să ne putem bucura de frumusețea unei asemenea sărbători.

Prof. Angelica Șarig

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10 mai: Valea Mică: Hramul comunității


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat