Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Notă informativă a directorului Sălii de Presă cu privire la audiența Sfântului Părinte acordată președintelui Republicii Cuba, Raúl Castro Ruz

Duminică, 10 mai 2015, Sfântul Părinte a primit în audiență pe președintele Republicii Cuba, Raúl Castro Ruz. Întâlnirea s-a desfășurat în biroul papal de lângă aula "Paul al VI-lea".

La sosirea la "Fungo", la intrarea din spate a aulei "Paul al VI-lea", la 9.30, președintele a fost primit de prefectul Casei Pontificale, ES Mons. Gaenswein, și salutat de substitut, ES Mons. Becciu, și de secretarul pentru raporturile cu statele, ES Mons. Gallagher. Apoi a avut loc întâlnirea personală cu papa, în birou. Întâlnirea, care a durat peste 50 de minute, a fost foarte cordială. Președintele - așa cum a declarat el însuși jurnaliștilor înainte de a părăsi Vaticanul - a voit să-i mulțumească Sfântului Părinte pentru rolul activ desfășurat de el în favoarea îmbunătățirii relațiilor dintre Cuba și Statele Unite ale Americii; în afară de asta, a prezentat papei sentimentele poporului cubanez în așteptarea și pregătirea apropiatei sale vizite în insulă în luna septembrie.

Apoi papa și președintele s-au mutat în apropiata Auletta, pentru prezentarea delegației care-l însoțea pe președinte, compusă din circa zece personalități între care vicepreședintele Consiliului de Miniștri, ministrul de externe și ambasadorul la Sfântul Scaun.

A fost semnificativ schimbul de daruri. Președintele i-a oferit papei o prețioasă medalie comemorativă a catedralei din Havana și un tablou de artă contemporană, care reprezintă o mare cruce compusă din epave de șlepuri suprapuse, în fața căreia este un migrant în rugăciune. Artistul cubanez Kcho, care era prezent, a explicat papei că a fost inspirat de marea sa angajare în a aduce în atenția mondială problemele migranților și refugiaților, pornind de la vestita sa călătorie la Lampedusa. Papa a dăruit președintelui exortația sa apostolică Evangelii gaudium și un medalion mare care îl reprezintă pe sfântul Martin care acoperă pe sărac cu mantia sa. Papa a amintit în mod explicit că acesta este un cadou pe care îl oferă cu plăcere deosebită, pentru că amintește nu numai angajarea pentru a ajuta și a ocroti pe cei săraci, ci și pentru a le promova activ demnitatea.

Președintele Castro și delegația au părăsit Vaticanul puțin după ora 10.30.

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat