Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești "Ss. Petru și Paul": Prima sfântă Împărtășanie

A fost mare sărbătoare pentru copiii din Parohia "Sfinții Petru și Paul" din Onești: 41 de copii din clasa a III-a, de la toate școlile din oraș, l-au primit pentru prima dată în viața lor pe Isus în sfânta Euharistie, duminică, 31 mai 2015.

După o bună perioadă de pregătire catehetică care a început încă din timpul Postului Mare, coordonați de pr. Toma Rediu, paroh, și pr. Dominic Ciobanu, vicar, ajutați de câțiva tineri formatori din Acțiunea Catolică, cei 41 de copii l-au întâlnit pentru prima dată pe Isus euharisticul într-o frumoasă celebrare ce a avut loc în biserica parohială, începând cu ora 8.30. Cu o zi înainte, sâmbătă, 30 mai 2015, într-o celebrare începută la ora 11.00, copiii s-au spovedit pentru prima dată în viața lor.

Însoțiți de părinți, bunici, cunoscuți și o bună parte din comunitate, candidații la prima sfântă Împărtășanie au participat cu multă evlavie la această frumoasă Liturghie: au citit lecturile și au cântat psalmul, au citit invocațiile la sfânta Liturghie și au participat la ofertoriu.

La finalul sfintei Liturghii, trei dintre copii au adus mulțumiri lui Dumnezeu pentru darurile primite, preoților din parohie pentru pregătirea lor și părinților care i-au ajutat să facă primii pașii în credință încă de când erau mici.

Cu toții, copii, părinți și întreaga comunitate au avut ocazia în această zi să mediteze îndemnul lui Isus la comuniune în una și aceeași Biserică prin sfânta Euharistie: "Eu sunt vița, voi sunteți mlădițele!".

La sfârșitul Liturghiei, părintele paroh Toma Rediu i-a încurajat pe copii să fie mereu alături de Isus, să-și păstreze sufletele curate, să-l primească cât mai des în inimile lor și să nu uite niciodată că Isus este prietenul lor cel mai bun.

După sfânta Liturghie, copiii au participat la o mică agapă fraternă oferită de parohie.

Prof. Cristian Scripcaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 31 mai: Onești "Ss. Petru și Paul": Prima sfântă Împărtășanie


 

lecturi: 19.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat