Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Zile de har și reînnoire de voturi

Un grup de 64 de surori din Institutul Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" a participat, în perioada 11-18 aprilie 2015, la cursul de formare spirituală desfășurat la Seminarul "Sfântul Iosif" din Bacău.

În prima zi, Preasfințitul Aurel Percă ne-a ajutat să înțelegem mai bine rolul nostru în viața Bisericii locale. Ne-a îndemnat, asemenea Sfântului Părinte papa Francisc, să privim trecutul cu recunoștință, iar viitorul să-l îmbrățișăm cu speranță pentru o slujire rodnică și pentru a descoperi în profunzime frumusețea și farmecul vieții consacrate cu toată bogăția ei spirituală. De asemenea, ne-a încurajat să trăim cu bucurie vocația noastră pentru a fi lumină celor din jurul nostru. Să punem degetul pe rană pentru a vindeca și pentru a alina durerile spirituale și materiale ale lumii.

"Îi mulțumesc întotdeauna Domnului pentru voi", sunt cuvintele cu care a început Preasfințitul Petru Gherghel prima conferință din cursul de formare. Excelența sa și-a exprimat bucuria pentru prezența și activitatea noastră în dieceză. Cu toții facem parte din proiectul lui Dumnezeu, de aceea este necesar să derulăm acest proiect divin pentru a vedea unde este locul nostru special. Totul este un dar, iar persoana consacrată face parte din misterul Bisericii Universale. În continuare, episcopul Petru ne-a recomandat să folosim darurile primite pentru a ajuta pe alții și nu pentru a ne compara cu alții. Frumusețea vieții consacrate constă și în diversitatea darurilor primate. Sfânta Fecioara Maria ne conduce de mână către iubirea lui Dumnezeu. Expresiile cele mai frumoase și potrivite pentru o persoană consacrată sunt cuvintele Mariei: "Fie mie după cuvântul tău" și "Sufletul meu îl preamărește pe Domnul".

După zilele de formare, au urmat exercițiile spirituale, în care părintele Eugen Răchiteanu, OFMConv., a abordat următoarele teme: slujirea cu bucurie, iertarea, iubirea și rugăciunea ca legătură permanentă cu Dumnezeu. Dacă vrem să ne desăvârșim vocația, trebuie să ne lăsăm îmbrățișați de Dumnezeu, care este iubire și milostivire.

Avem o moștenire de la Dumnezeu și trebuie să o fructificăm cu responsabilitate și coerență. Să nu uităm că cele mai frumoase clipe ale unei persoane consacrate sunt cele trăite în Dumnezeu, cu Dumnezeu și pentru Dumnezeu, iar slujirea noastră trebuie însoțită de iubire, iertare, simplitate și demnitate.

La încheierea zilelor de exerciții spirituale, sora Bianca Rotaru a reînnoit voturile, în fața Preasfințitului Aurel Percă și a sorei superioare Lenuța Băcăoanu, pe o perioadă de trei ani. Surorile participante au fost alături de ea cu rugăciunea și cântul de la sfânta Liturghie, luând astfel parte la bucuria acestui eveniment.

Mulțumim bunului Dumnezeu și celor care ne-au ajutat să-l întâlnim pe Dumnezeu în drumul nostru de slujire.

Sora Maria Patrașc, SCMP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11-18 aprilie: Bacău: Zile de har și reînnoire de voturi


 

lecturi: 33.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat