Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Suceava: Sfințirea capelei mortuare din cimitir

Comunitatea catolică din Suceava a trăit un eveniment deosebit duminică, 12 aprilie 2015, când a avut loc sfințirea capelei din cimitirul Pacea. Capela închinată Divinei Îndurări a fost sfințită de PS Aurel Percă în prezența unui mare număr de preoți, credincioși și autorități locale.

La inițiativa părintelui paroh și decan Iosif Păuleț, s-a construit o capelă mortuară în cimitirul Pacea, pentru expunerea celor răposați și pentru celebrările funerare. Unindu-ne cu creștinii din multe colțuri ale pământului, care în cadrul cultului divin și mai ales în celebrarea misterului pascal în care iubirea față de Dumnezeu și față de oameni atinge limita maximă, dorim și noi să slăvim această milostivire prin închinarea capelei în cinstea Divinei Îndurări.

"Unul dintre visele pe care le-am avut încă de când am fost numit paroh al acestei comunități - a spus părintele Iosif - a fost acela de a construi o capelă mortuară în cimitirul orașului. Iată că acest vis al meu s-a împlinit astăzi prin binecuvântarea acestei capele. Îi încredințăm pe toți răposații noștri îndurării lui Dumnezeu, ca să fie iertați de pedeapsa meritată pentru păcate și să fie primiți în bucuria veșnică a paradisului. Ne încredințăm și pe noi cei vii aceleiași îndurări divine, ca atunci când vom trece pragul veșniciei să-i întâlnim în Paradis pe toți răposații pentru care acum ne rugăm".

Locul pe care s-a construit această capelă a fost dat în folosință gratuită, pe durata existenței construcției, de către Primăria Municipiului Suceava. Capela a fost construită după proiectul arhitectului Nicolae Chirilă. Lucrările au fost executate de Casa Geomih S.R.L. Ipotești (Sv), reprezentată de Bodnariuc Gheorghe-Constantin, din Ipotești (Sv), sub grija și coordonarea permanentă a părintelui paroh și decan Iosif Păuleț. Lucrările au început în august 2013 și s-au încheiat în iunie 2014. Finanțarea a fost făcută de credincioșii Parohiei Suceava, Primăria Suceava și diferiți sponsori.

Situată în cimitirul Pacea, capela are 18 m lungime, 7 m lățime, 5 m înălțime, turnul are înălțimea de 10 m, iar subsolul are o suprafață de 40 mp.

După slujba de sfințire s-au oferit pachețele din partea unor binefăcători pentru sufletele tuturor credincioșilor răposați.

Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă organizarea acestei sărbători și celor care s-au alăturat bucuriei noastre.

Tarciziu Erdeș

* * *

Fotografii de la acest eveniment au fost publicate pe pagina de Facebook a Parohiei Suceava.

* * *

Înregistrare video de la acest eveniment:


 

lecturi: 130.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat